Balmazújváros alpolgármesterének egy bulvárlap szólt, hogy éppen átverik őket a focicsapattal

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Fordulatos Balmazújváros profi focicsapatának élete:

  • az önkormányzat forintjai nélkül életképtelen klub tavaly pottyant ki az élvonalból, hogy az NBII-ben küzdjön tovább, de a licensz igazolásánál váratlanul kiderült: hiányzik 200 millió forint. 
  • Érzékelte a fennakadást a kormányzat, és a világ bármely más országában felfoghatatlan módon adott 100 millió forint gyorssegélyt az adófizetők pénzéből a városnak. Focira.
  • Hiába: a pénz elment, a klub annyira kiköltekezett, hogy 196 milliós mínuszban van a saját tőkéje.  És bár van külön cég a focicsapat működtetésére, annak tulajdonosa az önkormányzat.

A napokban felütötte a fejét a pletyka, hogy kínai befektetők jelentek meg a városnál, és bejelentkeztek a focicsapatért. A Bors úgy tudja, hogy 

Balmazújváros képviselő-testülete képviselő zárt ülésen elvi megállapodást kötött a vállalkozókkal, egyben felszólította a focicsapat mögött álló Balmaz Sport Kft. jelenlegi ügyvezetőjét, Lajos Ferencet, hogy adja át az ügyvezetői jogosultságokat a vevőknek.

Mindezt úgy, hogy csak szándéknyilatkozatot írtak alá. Az állítólagos befektetők közben elkezdtek megállapodni edzővel, sportigazgatóval, de ezek szerződéseit nem tudták megkötni, mert Lajos Ferenc nem adta át ügyvezetői, aláírói jogkörét. Többször is felszólították rá, 

de ő kötötte az ebet karóhoz: mi lesz akkor, ha vevőjelöltek szerződnek, de eltűnnek, és a cégnek teljesíteni kell a szerződésben vállalt kötelezettségeit. Úgy, hogy már csődben vannak. 

Végül a Bors kereste meg az állítólagos kínai befektető magyarországi partnereit, akiktől hamar megtudták: kamu a balmazújvárosi történet. A lap ezt közölte Koroknai Imre alpolgármesterrel. Újabb zárt testületi ülést tartottak, és felmondták a szándéknyilatkozatot. 

Úgy fest: Balmazújváros ifi játékosokkal, és tetemes hiánnyal vág neki az NBII-es szezonnak. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.