Vizi E. Szilveszter elismerte, hogy beszélt Palkoviccsal az MTA-tól elvett kutatóintézetek vezetéséről

"Igaz, hogy a miniszter úr felhívott. Kérte a segítségemet, hogy találjunk egy olyan személyt, aki erre alkalmas," reagált Vizi E. Szilveszter az RTL Klub Híradójának arra a pletykára, ami szerint ő lehet a frissen létrehozott Eötvös Loránd Kutatási Hálózat vezetője. Ez az a szervezet, amihez a Magyar Tudományos Akadémiától kiszakított kutatóintézetek kerülnek. A kedden elfogadott jogszabály szerint ennek irányítását egy 12 fős testület végzi, amibe hat-hat tagot delegál a kormány és az MTA. Az igazgatót pedig az Akadémia elnöke és Palkovics miniszter közösen választja ki, és a miniszterelnök nevezi ki. 

Konkrét felkérésről nem volt szó,

tette hozzá Vizi E. Szerinte keresni kell még a megfelelő embert.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.