Vizi E. Szilveszter elismerte, hogy beszélt Palkoviccsal az MTA-tól elvett kutatóintézetek vezetéséről

"Igaz, hogy a miniszter úr felhívott. Kérte a segítségemet, hogy találjunk egy olyan személyt, aki erre alkalmas," reagált Vizi E. Szilveszter az RTL Klub Híradójának arra a pletykára, ami szerint ő lehet a frissen létrehozott Eötvös Loránd Kutatási Hálózat vezetője. Ez az a szervezet, amihez a Magyar Tudományos Akadémiától kiszakított kutatóintézetek kerülnek. A kedden elfogadott jogszabály szerint ennek irányítását egy 12 fős testület végzi, amibe hat-hat tagot delegál a kormány és az MTA. Az igazgatót pedig az Akadémia elnöke és Palkovics miniszter közösen választja ki, és a miniszterelnök nevezi ki. 

Konkrét felkérésről nem volt szó,

tette hozzá Vizi E. Szerinte keresni kell még a megfelelő embert.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.