Félbeszakította a bécsi koncertjét Kamasi Washington, mert a szekusok megtámadták az apját

Hétfő este a bécsi Arénában a világ egyik legismertebb jazz-szaxofonosa, Kamasi Washington egy szám után levonult a színpadról, mert nem sokkal a koncert előtt az egyik biztonsági őr leteperte az apját. Kamasi a közönségnek azt mondta, hogy amikor kérdőre vonta a biztonságiakat, azok csak az arcába röhögtek, és azt mondták, hogy az apja úgy viselkedett, mint egy seggfej. Arra is utalt, hogy a szekus rasszista lehetett. Majd a Truth című száma után elhagyta a színpadot.

A szervezők kedd este bocsánatot kértek az eset miatt, és egy közleményben magyarázták el, mi történt: A zenész apja, Rickey Washington (aki szintén az együttesben játszik) nem sokkal este 7 előtt a közönségbejárón át szeretett volna bejutni a csarnokba, de mivel semmilyen belépő vagy igazolvány nem volt nála, a biztonsági őr az útjába állt. A közlemény szerint Rickey Washington erre indulatosan reagált, és azt mondta, „anyád picsáját, te hülye barom”, amiből aztán lökdösődés lett. Hozzátették, hogy a biztonsági őröknek sem feladatuk, hogy a turnéval utazó összes embert ismerjék.  

Az eset után Kamasi Washington a bocsánatkérésen túl azt követelte, hogy a biztonsági őr hagyja el az épületet, ami meg is történt, de a koncert mégis megszakadt egy szám után. A szervezők megígérték, hogy a jegyek árát visszafizetik. (Die Presse)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.