Félbeszakította a bécsi koncertjét Kamasi Washington, mert a szekusok megtámadták az apját

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Hétfő este a bécsi Arénában a világ egyik legismertebb jazz-szaxofonosa, Kamasi Washington egy szám után levonult a színpadról, mert nem sokkal a koncert előtt az egyik biztonsági őr leteperte az apját. Kamasi a közönségnek azt mondta, hogy amikor kérdőre vonta a biztonságiakat, azok csak az arcába röhögtek, és azt mondták, hogy az apja úgy viselkedett, mint egy seggfej. Arra is utalt, hogy a szekus rasszista lehetett. Majd a Truth című száma után elhagyta a színpadot.

A szervezők kedd este bocsánatot kértek az eset miatt, és egy közleményben magyarázták el, mi történt: A zenész apja, Rickey Washington (aki szintén az együttesben játszik) nem sokkal este 7 előtt a közönségbejárón át szeretett volna bejutni a csarnokba, de mivel semmilyen belépő vagy igazolvány nem volt nála, a biztonsági őr az útjába állt. A közlemény szerint Rickey Washington erre indulatosan reagált, és azt mondta, „anyád picsáját, te hülye barom”, amiből aztán lökdösődés lett. Hozzátették, hogy a biztonsági őröknek sem feladatuk, hogy a turnéval utazó összes embert ismerjék.  

Az eset után Kamasi Washington a bocsánatkérésen túl azt követelte, hogy a biztonsági őr hagyja el az épületet, ami meg is történt, de a koncert mégis megszakadt egy szám után. A szervezők megígérték, hogy a jegyek árát visszafizetik. (Die Presse)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.