Leszereltette a MÁV a vasutasok saját pénzből vett klímáját

Tbg
közlekedés
2019 július 10., 14:12
comments 477

Frissítés: A MÁV közleményt adott ki, melyben azt írják, „a MÁV Zrt.-t felháborítja a cikkben leírt eset. A MÁV Zrt. vezetősége utasította a szakterületet, hogy a klimatizálás helyreállítását e hét végéig végezzek el. A kollegialitás szabályait rúgta fel, aki ily módon kikapcsoltatta az őrhelyen a klímaberendezést. Az üggyel kapcsolatban belső vizsgálatot indítottunk”.

A Hvg a napokban cikkben mutatta be, mennyire sanyarú körülmények között dolgoznak az állami mammut, a Magyar Államvasutak Dolgozói.

„Cikkünkben nem csak azt mutattuk be, hogy több őrhelyen még angolvécé sincs, hanem azt is, hogy a fülledt hőséget az egyik bakterház dolgozói úgy küszöbölték ki, hogy maguk dobták össze a pénzt egy hordozható légkondícionáló berendezésre” - írja a lap szerdán, miután kiderült, a cikk hatására leszereltette a MÁV a vasutasok saját pénzből összedobott klímáját.

A Hvg úgy tudja, a MÁV „ingatlanosai” a cikk után a kiszálltak a szobi és a vácrátóti helyszínre, és leszereltették a klímát mondván az szabálytalanul lett felszerelve. A Hvg egy fotót is közöl egy cetliről, amit a bakterek egymásnak hagytak ott a következő szöveggel:

„Hvg cikk miatt felsőbb utasításra nem használható!”

(Hvg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.