Leszereltette a MÁV a vasutasok saját pénzből vett klímáját

Frissítés: A MÁV közleményt adott ki, melyben azt írják, „a MÁV Zrt.-t felháborítja a cikkben leírt eset. A MÁV Zrt. vezetősége utasította a szakterületet, hogy a klimatizálás helyreállítását e hét végéig végezzek el. A kollegialitás szabályait rúgta fel, aki ily módon kikapcsoltatta az őrhelyen a klímaberendezést. Az üggyel kapcsolatban belső vizsgálatot indítottunk”.

A Hvg a napokban cikkben mutatta be, mennyire sanyarú körülmények között dolgoznak az állami mammut, a Magyar Államvasutak Dolgozói.

„Cikkünkben nem csak azt mutattuk be, hogy több őrhelyen még angolvécé sincs, hanem azt is, hogy a fülledt hőséget az egyik bakterház dolgozói úgy küszöbölték ki, hogy maguk dobták össze a pénzt egy hordozható légkondícionáló berendezésre” - írja a lap szerdán, miután kiderült, a cikk hatására leszereltette a MÁV a vasutasok saját pénzből összedobott klímáját.

A Hvg úgy tudja, a MÁV „ingatlanosai” a cikk után a kiszálltak a szobi és a vácrátóti helyszínre, és leszereltették a klímát mondván az szabálytalanul lett felszerelve. A Hvg egy fotót is közöl egy cetliről, amit a bakterek egymásnak hagytak ott a következő szöveggel:

„Hvg cikk miatt felsőbb utasításra nem használható!”

(Hvg)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.