Nyílt Társadalom Alapítvány: „A gyűlölet az egész magyar társadalmat fenyegeti”

Közleményben reagált az Open Society Foundation (Nyílt Társadalom Alapítvány, OSF) a Nehru parkban található Roma Holokauszt Emlékmű megrongálása miatt.

„Az elmúlt nyolc évben a magyar kormány a médiáján és a véleményformálóin keresztül fűtötte a gyűlöletet a zsidók, a romák, az LMBTQ közösség tagjai és a menekültek ellen. Ezzel kívánták elterelni a figyelmet a mindent átszövő korrupcióról, a demokratikus intézmények lerombolásáról és a magyarok tömeges kivándorlásáról. Ez a mostani incidens nem csak e sérülékeny csoportokra leselkedő nagy veszély előjele, a gyűlölet az egész magyar társadalmat fenyegeti. Mindeközben azt látjuk, hogy az iskolák és a kórházak anyagi forrásai szűkösek, az egyetemeket és a Tudományos Akadémiát megfosztják függetlenségüktől” - fogalmaz a közleményben Zseljko Jovanovics, a Roma Kezdeményezések Iroda igazgatója.

Az OSF emlékeztet arra, hogy „Soros György és a Nyílt Társadalom Alapítványok Magyarországon és Európában a romák jogegyenlőségéért és egyenrangúságáért küzdöttek, a ’90-es évek elejétől 330 millió dollárnyi támogatást nyújtottak oktatásra, művészetre, kultúrára, a civil részvétel és aktivitás ösztönzésére a roma közösségekben.”

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.