Nyílt Társadalom Alapítvány: „A gyűlölet az egész magyar társadalmat fenyegeti”

Közleményben reagált az Open Society Foundation (Nyílt Társadalom Alapítvány, OSF) a Nehru parkban található Roma Holokauszt Emlékmű megrongálása miatt.

„Az elmúlt nyolc évben a magyar kormány a médiáján és a véleményformálóin keresztül fűtötte a gyűlöletet a zsidók, a romák, az LMBTQ közösség tagjai és a menekültek ellen. Ezzel kívánták elterelni a figyelmet a mindent átszövő korrupcióról, a demokratikus intézmények lerombolásáról és a magyarok tömeges kivándorlásáról. Ez a mostani incidens nem csak e sérülékeny csoportokra leselkedő nagy veszély előjele, a gyűlölet az egész magyar társadalmat fenyegeti. Mindeközben azt látjuk, hogy az iskolák és a kórházak anyagi forrásai szűkösek, az egyetemeket és a Tudományos Akadémiát megfosztják függetlenségüktől” - fogalmaz a közleményben Zseljko Jovanovics, a Roma Kezdeményezések Iroda igazgatója.

Az OSF emlékeztet arra, hogy „Soros György és a Nyílt Társadalom Alapítványok Magyarországon és Európában a romák jogegyenlőségéért és egyenrangúságáért küzdöttek, a ’90-es évek elejétől 330 millió dollárnyi támogatást nyújtottak oktatásra, művészetre, kultúrára, a civil részvétel és aktivitás ösztönzésére a roma közösségekben.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.