Salvini embere tagadja, hogy pénzt fogadott volna el az oroszoktól

Megszólalt az olasz Il Fogliónak az olasz belügyminiszter bizalmasa, Gianluca Savoini. A férfit azért keresték meg, mert a Buzzfeed News megszerzett egy hangfelvételt arról, hogy 2018. október 18-án a moszkvai Metropol szállodában összesen három olasz és három – egyelőre nem beazonosított – orosz üzletember részvételével titkos megbeszéléseket tartott arról, hogyan pumpáljanak több 10 millió dollárnyi, orosz olajüzletekből származó pénzt a szélsőjobboldali pártjukba.

Salvini egyik legfőbb bizalmasa és szövetségese, egykori szóvivője a lapnak azt mondta, bár valóban a szállóban volt ebben az időpontban, de senkitől sem fogadott el egyetlen fillért sem. Szerinte egy szó sem igaz abból, amit a Buzzfeed News állít, és soha nem fogadtak el pénzt Salvini pártja, a szélsőjobboldali Liga számára. A cikkről és a hangfelvételről készült leiratról azt mondta, csak „blablabla”.  

„Soha senki nem fogadott el tőlük egy fillért sem” - tette hozzá. 

Savoini erősen kötődik Oroszországhoz, ő a Lombardia-Oroszország Kulturális Szervezet elnöke és Oroszországban bejegyzett cége is van. Pénteken még arról tvittelt, örömmel vett részt a vacsorán, melyet az olasz kormány rendezett az országba látogató Vlagyimir Putyin tiszteletére.