Salvini embere tagadja, hogy pénzt fogadott volna el az oroszoktól

külföld
2019 július 10., 16:32
comments 98

Megszólalt az olasz Il Fogliónak az olasz belügyminiszter bizalmasa, Gianluca Savoini. A férfit azért keresték meg, mert a Buzzfeed News megszerzett egy hangfelvételt arról, hogy 2018. október 18-án a moszkvai Metropol szállodában összesen három olasz és három – egyelőre nem beazonosított – orosz üzletember részvételével titkos megbeszéléseket tartott arról, hogyan pumpáljanak több 10 millió dollárnyi, orosz olajüzletekből származó pénzt a szélsőjobboldali pártjukba.

Salvini egyik legfőbb bizalmasa és szövetségese, egykori szóvivője a lapnak azt mondta, bár valóban a szállóban volt ebben az időpontban, de senkitől sem fogadott el egyetlen fillért sem. Szerinte egy szó sem igaz abból, amit a Buzzfeed News állít, és soha nem fogadtak el pénzt Salvini pártja, a szélsőjobboldali Liga számára. A cikkről és a hangfelvételről készült leiratról azt mondta, csak „blablabla”.  

„Soha senki nem fogadott el tőlük egy fillért sem” - tette hozzá. 

Savoini erősen kötődik Oroszországhoz, ő a Lombardia-Oroszország Kulturális Szervezet elnöke és Oroszországban bejegyzett cége is van. Pénteken még arról tvittelt, örömmel vett részt a vacsorán, melyet az olasz kormány rendezett az országba látogató Vlagyimir Putyin tiszteletére.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.