Kivonul az V. kerületből a Lime közösségi rolleres cég

közlekedés
2019 július 11., 10:32

Pár hete kiszaladtam otthonról a körút és Tátra utca sarkán lévő postára, és akkor találkoztam szerintem életemben először ilyen közösségi rollerrel, amit valaki otthagyott a Tátra utca közepén a járdán, és alig lehetett elférni tőle. Először meg is lepődtem, hogy valaki így ott merte hagyni a nyílt utcán a rollerét, még ha csak beszaladt valahova akkor is, aztán visszafelé, mikor még mindig ugyanott volt, rájöttem, hogy a jármű konkrétan ott parkol.

Kevés ennél idegesítőbb jelentség van, mármint szuper, hogy lehet elektromos rollert bérelni, de a gyalogos közlekedést tényleg el tudja lehetetleníteni, hogy bárhol otthagyják őket a felhasználók.

Feltehetően ezt elégelte meg az V. kerületi önkormányzat, ahol most begyűjtötték az utcákon széthagyott rollereket, és csak egy közigazgatási eljárás után hajlandóak visszaadni őket. Az üzemeltető cég az Index tudósítása szerint válaszul kivonulnak a kerületből, mivel a belváros még külön engedélyhez is kötötte volna a működést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.