Kivonul az V. kerületből a Lime közösségi rolleres cég

Pár hete kiszaladtam otthonról a körút és Tátra utca sarkán lévő postára, és akkor találkoztam szerintem életemben először ilyen közösségi rollerrel, amit valaki otthagyott a Tátra utca közepén a járdán, és alig lehetett elférni tőle. Először meg is lepődtem, hogy valaki így ott merte hagyni a nyílt utcán a rollerét, még ha csak beszaladt valahova akkor is, aztán visszafelé, mikor még mindig ugyanott volt, rájöttem, hogy a jármű konkrétan ott parkol.

Kevés ennél idegesítőbb jelentség van, mármint szuper, hogy lehet elektromos rollert bérelni, de a gyalogos közlekedést tényleg el tudja lehetetleníteni, hogy bárhol otthagyják őket a felhasználók. 

Feltehetően ezt elégelte meg az V. kerületi önkormányzat, ahol most begyűjtötték az utcákon széthagyott rollereket, és csak egy közigazgatási eljárás után hajlandóak visszaadni őket. Az üzemeltető cég az Index tudósítása szerint válaszul kivonulnak a kerületből, mivel a belváros még külön engedélyhez is kötötte volna a működést.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.