Bolsonaro szerint nem nepotizmus, hogy a saját fiát jelölné washingtoni nagykövetnek

Brazília elnöke, Jair Bolsonaro pénteken azt mondta, hogy az, hogy fiát, Eduardót jelölné Brazília amerikai nagykövetének, nem nepotizmus, és ha az lenne, akkor nem is jelölte volna. "Néhányan azt mondják, hogy ez nepotizmus, de erről a legfelsőbb bíróságnak kell döntenie" - mondta az elnök pénteken egy élő Facebook-adásban.

Bolsonaro csütörtökön erősítette meg, hogy szándékában áll a fiát jelölni, aki egyébként a szövetségi kongresszus tagja. A 35 éves Eduardo Bolsonaro azt mondta, ha felajánlanák, elfogadná a pozíciót. A brazíliai legfelsőbb bíróság 2008-ban betiltotta a nepotizmust, de tavaly úgy határoztak, hogy ez a politikai kinevezésekre nem vonatkozik. 

Jair Bolsonarónak négy fia van és egy lánya három házasságból. Ha tényleg ki akarja nevezni Eduardót, a döntését jóvá kell hagynia a szenátus külkapcsolati bizottságának is.

(Reuters)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.