Bolsonaro szerint nem nepotizmus, hogy a saját fiát jelölné washingtoni nagykövetnek

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Brazília elnöke, Jair Bolsonaro pénteken azt mondta, hogy az, hogy fiát, Eduardót jelölné Brazília amerikai nagykövetének, nem nepotizmus, és ha az lenne, akkor nem is jelölte volna. "Néhányan azt mondják, hogy ez nepotizmus, de erről a legfelsőbb bíróságnak kell döntenie" - mondta az elnök pénteken egy élő Facebook-adásban.

Bolsonaro csütörtökön erősítette meg, hogy szándékában áll a fiát jelölni, aki egyébként a szövetségi kongresszus tagja. A 35 éves Eduardo Bolsonaro azt mondta, ha felajánlanák, elfogadná a pozíciót. A brazíliai legfelsőbb bíróság 2008-ban betiltotta a nepotizmust, de tavaly úgy határoztak, hogy ez a politikai kinevezésekre nem vonatkozik. 

Jair Bolsonarónak négy fia van és egy lánya három házasságból. Ha tényleg ki akarja nevezni Eduardót, a döntését jóvá kell hagynia a szenátus külkapcsolati bizottságának is.

(Reuters)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.