Bolsonaro szerint nem nepotizmus, hogy a saját fiát jelölné washingtoni nagykövetnek

Brazília elnöke, Jair Bolsonaro pénteken azt mondta, hogy az, hogy fiát, Eduardót jelölné Brazília amerikai nagykövetének, nem nepotizmus, és ha az lenne, akkor nem is jelölte volna. "Néhányan azt mondják, hogy ez nepotizmus, de erről a legfelsőbb bíróságnak kell döntenie" - mondta az elnök pénteken egy élő Facebook-adásban.

Bolsonaro csütörtökön erősítette meg, hogy szándékában áll a fiát jelölni, aki egyébként a szövetségi kongresszus tagja. A 35 éves Eduardo Bolsonaro azt mondta, ha felajánlanák, elfogadná a pozíciót. A brazíliai legfelsőbb bíróság 2008-ban betiltotta a nepotizmust, de tavaly úgy határoztak, hogy ez a politikai kinevezésekre nem vonatkozik. 

Jair Bolsonarónak négy fia van és egy lánya három házasságból. Ha tényleg ki akarja nevezni Eduardót, a döntését jóvá kell hagynia a szenátus külkapcsolati bizottságának is.

(Reuters)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.