Saját fiát jelölné washingtoni nagykövetnek a brazil elnök

külföld
2019 július 12., 02:09
comments 35

Jair Bolsonaro brazil elnök közölte csütörtökön: szövetségi parlamenti képviselő fiának ajánlotta fel, hogy az ország washingtoni nagykövete legyen az áprilisban nyugdíjba vonult nagykövet utódjaként. 

A 35 éves fiú, Eduardo Bolsonaro újságíróknak nyilatkozva azt mondta erre: elfogadja az ajánlatot, és kész lemondani képviselői mandátumáról, ha apja valóban őt jelöli nagykövetnek a vele és Ernesto Araujo külügyminiszterrel való konzultációja után.

A jelölést előbb a szenátus külügyi bizottságának, majd a plénumának kell jóváhagynia. 

Jair Bolsonaro elnök több családtagját is kinevezte hivatalos tanácsadójának. Legidősebb fia, Flavio szenátor és apjának szociális ügyekben ad tanácsot, Carlos nevű fia pedig Rio de Janeiró-i önkormányzati képviselő és apja kommunikációját szervezi a közösségi médiában. Utóbbi botrányt okozott azzal, hogy támadta a kormány több tagját.

Eduardo a képviselőház külügyi bizottságának elnöke, és a külügyek terén ad tanácsot apjának. Miután Jair Bolsonarót tavaly októberben megválasztották elnöknek, Eduardo volt az egyik első brazil tisztségviselő, aki Washingtonba látogatott, és találkozott Trump vejével, tanácsadójával, Jared Kushnerrel. Steve Bannon, aki szintén Trump tanácsadója volt, amíg az elnök tavaly meg nem vált tőle, Eduardo Bolsonarót nevezte ki jobboldali nacionalista mozgalmában a latin-amerikai részleg vezetőjének. Amikor Trump márciusban találkozott Jair Bolsonaróval a washingtoni Fehér Házban, Eduardo Bolsonaro is ott volt - sok dicséretet kapott az amerikai elnöktől -, a brazil külügyminiszter és Brazília washingtoni nagykövete azonban nem volt jelen - jegyezte meg a Reuters és az AFP hírügynökség. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.