Vasárnap hajnalra befejeződött az Érdnél kisiklott mozdony mentése

A tervezettnél korábban, vasárnap délelőtt tíz óra helyett már szombat éjfélre befejezték az érdi vasútállomáson túlfutott mozdony műszaki mentését, valamint a beemelés és daruzás miatt elbontott felsővezeték helyreállítását. Így vasárnap hajnaltól ismét teljes útvonalon közlekednek a a Budapest-Pusztaszabolcs vonalon közlekedő vonatok, nem kell pótlóbuszra szállni Kelenföld és Százhalombatta között.

A kisiklott mozdony mentését pénteken este tízkor 30-40 szakember közreműködésével kezdték meg. A mozdony még hétfőn délután indult el engedély nélkül az érdi vasútállomáson. Egy csonkavágányra került, annak a végén kiütötte az ütközőbakot, majd túlfutva kisiklott.

A 126 tonnás mozdony a vonatközlekedésben a hét folyamán nem okozott gondot, azonban a visszaemelés és elszállítás idejére le kell állítani a vonatforgalmat, valamint a közúti közlekedést is a Velencei úti híd érintett szakaszán. Kelenföld és Százhalombatta között pótlóbuszok szállították az utasokat a műszaki mentés végéig.

Szombaton reggel 6.00 óráig tartott a felsővezeték-hálózat visszabontása, ezt követően állították fel a darut. Ennek segítségével délelőttre már annyira sikerült visszavontatni a mozdonyt a csonkavágányra, hogy negyed tizenegytől feloldhatták az útzárat Érden, a Velencei úti vasúti felüljárónál.

A mozdonyt szombat délután sikerült visszaemelni a sínekre. Ezt követően elbontották a darut, és még késő este megkezdődhetett a biztosítóberendezés kábeleinek helyreállítása, valamint a felsővezeték visszaépítése, amely mintegy 6 órát vett igénybe. (Via MTI)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.