5 miniszter nem szólalt fel egyáltalán a parlament tavaszi ülésszakán

POLITIKA
2019 július 15., 19:08
comments 218

Több olyan miniszter is van, aki a parlament tavaszi ülésszakán egyszer sem válaszolt személyesen a neki címzett képviselői kérdésekre, csak valamelyik államtitkárán keresztül. Az RTL Híradó szerint Bártfai-Mager Andrea tárca nélküli miniszter, Benkó Tibor honvédelmi miniszter, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Pintér Sándor belügyminiszter és Rogán Antal propagandaminiszter teljesen némák maradtak, még vitához sem szóltak hozzá egyszer sem a tavaszi ülésszakban.

Dömötör Csaba, Rogán miniszterhelyettese szerint a miniszterelnek nem is az a dolga, hogy a parlamentben tevékenykedjenek, ez a miniszterhelyettesek, parlamenti államtitkárok dolga helyettük.

A képviselők közül 21-en nem szólaltak fel az idén, köztük van a fideszes Bíró Márk is, aki 2010 óta csak egyszer kért szót a parlamentben, de akkor is csak véletlenül.

2019 néma képviselői között 17 fideszes, 1 független, 1 MSZP-s és 3 jobbikos van, igaz, utóbbiak közül ketten az én elején lemondtak a mandátumukról, így érthető is, hogy nem beszélnek.

A néma MSZP-s egyébként Molnár Zsolt, ő az RTL Híradónak azt mondta, azért nem szólalt fel parlamenti ülésen, mert a bizottsági munkájára koncentrál, majd ősszel bepótolja. Hadházy Ákos pedig azzal indokolt, hogy az európai ügyészséghez való csatlakozáshoz gyűjtött aláírásokat, a parlamenti vitákat ehhez képest haszontannak tartja, és csak a képviselői előjogok miatt nem mond le a mandátumáról, ezeket ugyanis szerinte sokkal jobban fel lehet használni annál, minthogy a parlamentben tartson tüzes szónoklatokat az ellenzék üres padsorok előtt.

A legaktívabb felszólaló egyébként az ülésszakban Rétvári Bence, az EMMI államtitkára volt, a legtöbbet felszólaló ellenzéki pedig a jobbikos Z. Kárpát Dániel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.