5 miniszter nem szólalt fel egyáltalán a parlament tavaszi ülésszakán

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Több olyan miniszter is van, aki a parlament tavaszi ülésszakán egyszer sem válaszolt személyesen a neki címzett képviselői kérdésekre, csak valamelyik államtitkárán keresztül. Az RTL Híradó szerint Bártfai-Mager Andrea tárca nélküli miniszter, Benkó Tibor honvédelmi miniszter, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Pintér Sándor belügyminiszter és Rogán Antal propagandaminiszter teljesen némák maradtak, még vitához sem szóltak hozzá egyszer sem a tavaszi ülésszakban.

Dömötör Csaba, Rogán miniszterhelyettese szerint a miniszterelnek nem is az a dolga, hogy a parlamentben tevékenykedjenek, ez a miniszterhelyettesek, parlamenti államtitkárok dolga helyettük.

A képviselők közül 21-en nem szólaltak fel az idén, köztük van a fideszes Bíró Márk is, aki 2010 óta csak egyszer kért szót a parlamentben, de akkor is csak véletlenül.

2019 néma képviselői között 17 fideszes, 1 független, 1 MSZP-s és 3 jobbikos van, igaz, utóbbiak közül ketten az én elején lemondtak a mandátumukról, így érthető is, hogy nem beszélnek.

A néma MSZP-s egyébként Molnár Zsolt, ő az RTL Híradónak azt mondta, azért nem szólalt fel parlamenti ülésen, mert a bizottsági munkájára koncentrál, majd ősszel bepótolja. Hadházy Ákos pedig azzal indokolt, hogy az európai ügyészséghez való csatlakozáshoz gyűjtött aláírásokat, a parlamenti vitákat ehhez képest haszontannak tartja, és csak a képviselői előjogok miatt nem mond le a mandátumáról, ezeket ugyanis szerinte sokkal jobban fel lehet használni annál, minthogy a parlamentben tartson tüzes szónoklatokat az ellenzék üres padsorok előtt.

A legaktívabb felszólaló egyébként az ülésszakban Rétvári Bence, az EMMI államtitkára volt, a legtöbbet felszólaló ellenzéki pedig a jobbikos Z. Kárpát Dániel.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.