A brit kormány előírná, hogy minden, parkolóval rendelkező új ingatlanhoz telepítsenek elektromosautó-töltőpontot is

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Financial Times szerint a brit kormány egy olyan jogszabályt készül elfogadtatni, ami alapján minden új ingatlanhoz elektromosautó-töltőt is telepítenie kell a kivitelezőnek. Ezzel bátorítanák az embereket elektromos autók vásárlására, így is elősegítve a 2050-re vállalt karbonsemlegességi cél elérését.

A kormány kevesli az elektromos autók részesedését az autóeladásokból, 2018-ban ez csak 2,7 százalék volt, miközben a brit karbonkibocsátás harmadáért a közelekedés felelős.

A tervek szerint azokhoz az ingatlanokhoz, melyekhez nem tartozik parkoló, nem kell majd töltőt telepíteni.

Becslések szerint a töltőpontok kicsit kevesebb, mint 1000 fonttal (360 ezer forint) dobhatják meg az új ingatlanok árát.

Ha a kormány javaslatát elfogadják, akkor Angliában heteken belül életbe lép az új szabályozás, Észak-Írországban, Walesben és Skóciában viszont külön jogszabályt is el kell fogadni hozzá. (Financial Times)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.