A brit kormány előírná, hogy minden, parkolóval rendelkező új ingatlanhoz telepítsenek elektromosautó-töltőpontot is

külföld
2019 július 15., 18:24
comments 118

A Financial Times szerint a brit kormány egy olyan jogszabályt készül elfogadtatni, ami alapján minden új ingatlanhoz elektromosautó-töltőt is telepítenie kell a kivitelezőnek. Ezzel bátorítanák az embereket elektromos autók vásárlására, így is elősegítve a 2050-re vállalt karbonsemlegességi cél elérését.

A kormány kevesli az elektromos autók részesedését az autóeladásokból, 2018-ban ez csak 2,7 százalék volt, miközben a brit karbonkibocsátás harmadáért a közelekedés felelős.

A tervek szerint azokhoz az ingatlanokhoz, melyekhez nem tartozik parkoló, nem kell majd töltőt telepíteni.

Becslések szerint a töltőpontok kicsit kevesebb, mint 1000 fonttal (360 ezer forint) dobhatják meg az új ingatlanok árát.

Ha a kormány javaslatát elfogadják, akkor Angliában heteken belül életbe lép az új szabályozás, Észak-Írországban, Walesben és Skóciában viszont külön jogszabályt is el kell fogadni hozzá. (Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.