Levegő-levegő rakétát is lefoglalt a rendőrség az olasz szélsőjobbosoktól

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az olasz rendőrség terrorellenes osztaga egy rakás fegyvert foglalt le egy észak-olasz szélsőjobboldali csoportoknál tartott razzia során. A fegyverek között egy harckésznek nevezett levegő-levegő rakéta és más fejlett eszközök is voltak. A razziák során neonáci propagandaanyagokat is lefoglaltak, valamint letartóztattak 3 embert, közülük kettőt a Forli repülőtér közelében.

Az olasz rendőrség közleménye szerint a razziák egy olyan nyomozás részei voltak, amiben a rendőrök olasz szélsőjobboldali csoportok által a Kelet-Ukrajnában harcoló orosz szeparatistáknak nyújtott segítség mértékét vizsgálták. Így jutottak el olyan szélsőjobboldali csoportokhoz, melyek tagsága átfedett a Juventus ultráiéval.

A lefoglalt rakéta egyébként katari volt.

A 3 letartóztatott férfi között van egy korábbi vámtisztviselő és egy svájci állampolgár is. (BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.