Ma éjjel részleges holdfogyatkozás lesz, de ne számíts semmi jóra, hiszen a Vérhold is mekkora kamunak bizonyult

TUDOMÁNY
2019 július 16., 11:37
comments 52

Elképesztően látványos égi jelenséget, úgyis mint részleges holdfogyatkozást figyelhetünk meg kedd este-éjjel Magyarország bármely pontjáról, írnám, ha nem szeretném a 444 olvasóit. 

Így azonban figyelmeztetnem kell mindenkit, hogy érdemes persze ébren kivárni a lényegét tekintve este kilenckor kezdődő, tíz tájától jól észrevehetővé váló, fél tizenkettőtől pedig csúcsra járó, kábé éjjel egyig élvezhető látványt, de túl sokat várni nem érdemes tőle. A legutóbbi teljes holdfogyatkozás során például a következőt tapasztaltam, pedig az ugye egyrészt teljes volt, másrészt állítólag Vérhold is:

Az ég olyan tiszta volt, mint az egyszeri homoszexuálisgyógyító pap lelkiismerete. Miután kirontottam a metsző hidegbe és két sarkot loholtam, a tekintetemet az égre vetettem. A keleti égbolton olyan vadul szikrázott az Esthajnalcsillag, mint a karácsonyfánk kínai világításrendszere.

A megtérés előtt álló Kosztolányi Dezsőhöz illő hajnali tekintetemet ezután északnyugati irányba vetettem. Micsoda fényjelenség! Tényleg bámulatos. Ja nem, ez csak Rogán Antal penthouse lakásának ablaka. Milyen korán kelnek szegények!

Végre a megfelelő irányba fordultam és a független tájékoztatásra vágyó milliók nevében megpillantottam a Szupervér-farkasholdat. Hát mit mondjak. Nehogy én festek ilyet bármikor, de az ötéves kis unokahúgom is, amikor feketével belepacsmagol a sárga vízfestékbe.

A Szuperhold egyfelől nem volt különösebben nagy, cserébe vörös sem, hanem erősen piszkos hatású. Lefotóztam kicsit más szögből is, tessék:

Akinek ezután is megmaradt a kedve, az bátran éjszakázzon valami fényszennyezéstől kevésbé sújtott ponton, hiszen az ilyen helyek gyakran kiválóan megfelelnek a szexhez, az Ég látványa pedig - ezt szinte garantálhatom - ezúttal nem fogja elvonni a kiszemelt partner figyelmét a szexuális vonzerődről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt