Ma éjjel részleges holdfogyatkozás lesz, de ne számíts semmi jóra, hiszen a Vérhold is mekkora kamunak bizonyult

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Elképesztően látványos égi jelenséget, úgyis mint részleges holdfogyatkozást figyelhetünk meg kedd este-éjjel Magyarország bármely pontjáról, írnám, ha nem szeretném a 444 olvasóit. 

Így azonban figyelmeztetnem kell mindenkit, hogy érdemes persze ébren kivárni a lényegét tekintve este kilenckor kezdődő, tíz tájától jól észrevehetővé váló, fél tizenkettőtől pedig csúcsra járó, kábé éjjel egyig élvezhető látványt, de túl sokat várni nem érdemes tőle. A legutóbbi teljes holdfogyatkozás során például a következőt tapasztaltam, pedig az ugye egyrészt teljes volt, másrészt állítólag Vérhold is:

Az ég olyan tiszta volt, mint az egyszeri homoszexuálisgyógyító pap lelkiismerete. Miután kirontottam a metsző hidegbe és két sarkot loholtam, a tekintetemet az égre vetettem. A keleti égbolton olyan vadul szikrázott az Esthajnalcsillag, mint a karácsonyfánk kínai világításrendszere.

A megtérés előtt álló Kosztolányi Dezsőhöz illő hajnali tekintetemet ezután északnyugati irányba vetettem. Micsoda fényjelenség! Tényleg bámulatos. Ja nem, ez csak Rogán Antal penthouse lakásának ablaka. Milyen korán kelnek szegények!

Végre a megfelelő irányba fordultam és a független tájékoztatásra vágyó milliók nevében megpillantottam a Szupervér-farkasholdat. Hát mit mondjak. Nehogy én festek ilyet bármikor, de az ötéves kis unokahúgom is, amikor feketével belepacsmagol a sárga vízfestékbe.

A Szuperhold egyfelől nem volt különösebben nagy, cserébe vörös sem, hanem erősen piszkos hatású. Lefotóztam kicsit más szögből is, tessék:

Akinek ezután is megmaradt a kedve, az bátran éjszakázzon valami fényszennyezéstől kevésbé sújtott ponton, hiszen az ilyen helyek gyakran kiválóan megfelelnek a szexhez, az Ég látványa pedig - ezt szinte garantálhatom - ezúttal nem fogja elvonni a kiszemelt partner figyelmét a szexuális vonzerődről.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.