„Büdös a város” - a fővárosi légszennyezettség ellen tüntettek az Andrássy úton

klímaváltozás
2019 július 17., 16:36
comments 272

A korábbi klímatüntetést szervező Extinction Rebellion Magyarország szerda délután az Erzsébet térhez szervezett akciót, hogy felhívják a döntéshozók figyelmét arra, hogy „Budapest utcáin áll a kocsisor, lépésben haladnak az autók, mindegyik járműben egy-egy ember ül, és közben krákogunk a biciklin, mert kaparja a szmog a torkunk, 

büdös a város”

photo_camera Fotó: Halász Júlia/444
photo_camera Fotó: Halász Júlia/444

Ezért olyan üzeneteket tartottak fel az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinkszky út találkozásánál, amik arra késztetik a dugóban ücsörgő sofőröket, hogy gondolkozzanak el az alternatívákon. Külön felhívták a figyelmet arra a kutatásra, ami szerint súlyosan szennyezett a levegő több budapesti iskola környékén.

photo_camera Fotó: Halász Júlia/444
photo_camera Az LMP egyedüli társelnöke is kinézett.  Fotó: Halász Júlia/444

A 30-40 fiatal egyébként külön figyelt arra, hogy azért ne akadályozzák a forgalmat, azt ígérik, hogy augusztusban is folytatják a tiltakozásokat, aztán még nagyobb erőket mozgósítanak. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.