„Büdös a város” - a fővárosi légszennyezettség ellen tüntettek az Andrássy úton

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A korábbi klímatüntetést szervező Extinction Rebellion Magyarország szerda délután az Erzsébet térhez szervezett akciót, hogy felhívják a döntéshozók figyelmét arra, hogy „Budapest utcáin áll a kocsisor, lépésben haladnak az autók, mindegyik járműben egy-egy ember ül, és közben krákogunk a biciklin, mert kaparja a szmog a torkunk, 

büdös a város”

Fotó: Halász Júlia/444
Fotó: Halász Júlia/444

Ezért olyan üzeneteket tartottak fel az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinkszky út találkozásánál, amik arra késztetik a dugóban ücsörgő sofőröket, hogy gondolkozzanak el az alternatívákon. Külön felhívták a figyelmet arra a kutatásra, ami szerint súlyosan szennyezett a levegő több budapesti iskola környékén.

Fotó: Halász Júlia/444
Az LMP egyedüli társelnöke is kinézett. Fotó: Halász Júlia/444

A 30-40 fiatal egyébként külön figyelt arra, hogy azért ne akadályozzák a forgalmat, azt ígérik, hogy augusztusban is folytatják a tiltakozásokat, aztán még nagyobb erőket mozgósítanak. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.