Egy amerikai hadihajó megsemmisített egy iráni drónt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Boxer nevű amerikai hadihajó lelőtt a Hormuzi-szorosban egy iráni drónt, amely 900 méterre megközelítette - közölte Donald Trump amerikai elnök csütörtökön.

A Boxer egyike azoknak a hajóknak, melyek csütörtökön érkeztek meg a régióba, egy nagyobb volumenű amerikai csapatmozgatás eredményeként. 

Négy héttel ezelőtt Irán lőtt le egy amerikai megfigyelő drónt ugyanebben a régióban. Akkor ezt az amerikaiak nem kiprovokált támadásnak értékelték, és Trump szankciókat vetett ki az iráni vezetés tagjaira. 

Trump elmondása szerint a Boxer most védelmi támadást hajtott végre, mivel a drón túl közel repült a hajóhoz. Az amerikai elnök szerint a közelítő drón a legutóbbi eset volt a számos provokatív és ellenséges cselekedet sorában, melyet a nemzetközi vizeken mozgó hajók ellen elkövettek az utóbbi időben, és melyekért az USA Teheránt tekinti felelősnek. (CNBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.