Egy amerikai hadihajó megsemmisített egy iráni drónt

külföld
2019 július 18., 19:50

A Boxer nevű amerikai hadihajó lelőtt a Hormuzi-szorosban egy iráni drónt, amely 900 méterre megközelítette - közölte Donald Trump amerikai elnök csütörtökön.

A Boxer egyike azoknak a hajóknak, melyek csütörtökön érkeztek meg a régióba, egy nagyobb volumenű amerikai csapatmozgatás eredményeként.

Négy héttel ezelőtt Irán lőtt le egy amerikai megfigyelő drónt ugyanebben a régióban. Akkor ezt az amerikaiak nem kiprovokált támadásnak értékelték, és Trump szankciókat vetett ki az iráni vezetés tagjaira.

Trump elmondása szerint a Boxer most védelmi támadást hajtott végre, mivel a drón túl közel repült a hajóhoz. Az amerikai elnök szerint a közelítő drón a legutóbbi eset volt a számos provokatív és ellenséges cselekedet sorában, melyet a nemzetközi vizeken mozgó hajók ellen elkövettek az utóbbi időben, és melyekért az USA Teheránt tekinti felelősnek. (CNBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.