Egy amerikai hadihajó megsemmisített egy iráni drónt

A Boxer nevű amerikai hadihajó lelőtt a Hormuzi-szorosban egy iráni drónt, amely 900 méterre megközelítette - közölte Donald Trump amerikai elnök csütörtökön.

A Boxer egyike azoknak a hajóknak, melyek csütörtökön érkeztek meg a régióba, egy nagyobb volumenű amerikai csapatmozgatás eredményeként. 

Négy héttel ezelőtt Irán lőtt le egy amerikai megfigyelő drónt ugyanebben a régióban. Akkor ezt az amerikaiak nem kiprovokált támadásnak értékelték, és Trump szankciókat vetett ki az iráni vezetés tagjaira. 

Trump elmondása szerint a Boxer most védelmi támadást hajtott végre, mivel a drón túl közel repült a hajóhoz. Az amerikai elnök szerint a közelítő drón a legutóbbi eset volt a számos provokatív és ellenséges cselekedet sorában, melyet a nemzetközi vizeken mozgó hajók ellen elkövettek az utóbbi időben, és melyekért az USA Teheránt tekinti felelősnek. (CNBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.