Szeparatizmussal vádolja az ukrán külügyminiszter-helyettes a kárpátaljai magyarokat

A főügyészséghez és a titkosszolgálathoz fordul az ukrán külügyminisztérium a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség hetilapja, a Kárpátalja friss számának címlapja miatt. Jevhen Bozsok külügyminiszter-helyettes twitteres őrjöngésben szeparatizmussal vádolta a KMKSZ-t, amiért a Kárpátalja címlapján egy olyan térképpel buzdítják részvételre az ukrajnai magyarokat az ország július 21-i parlamenti választásán, amelyen a magyarok lakta megyéket piros-fehér-zöldre színezték.

"A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Kárpátalja című lapjának első oldalán +Talpra, magyar!+ szlogen alatt Ukrajna egyes területeinek Magyarországhoz tartozását illusztrálják. Ez szeparatizmus! Az ukrán főügyészségnek és az Ukrán Biztonsági Szolgálatnak eljárást kell indítania ellene. Az erre vonatkozó leveleket megírtam" - írta Bozsok.

A címlapon azokat a megyéket színezték amúgy piros-fehér-zöldre, ahol magyar jelöltekre is lehet szavazni.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.