Leállította a British Airways és a Lufthansa a kairói járatait

Szombaton hirtelen leállította a Kairóba induló járatait a British Airways légitársaság. Annyira gyors volt a döntés, hogy voltak olyan utasok, akik Londonban már feladták a csomagjaikat, de a beszállókártyájukat a kapunál visszavonták. A társaság egy teljes hétre rendelt el repülési tilalmat az egyiptomi fővárosba.

Szintén szombaton jelentette be a Lufthansa, hogy ők sem repülnek Kairóba, de a német társaság azt ígérte, hogy vasárnap már várhatóan újraindítják a járataikat.

Ez a macska több ezer éve figyeli a fejleményeket Kairó környékén.Fotó: KHALED DESOUKI/AFP

A légitársaságok biztonsági aggodalmak miatt döntöttek a járatok leállításáról, de nem részletezték, hogy miről van szó. A legvalószínűbbnek az látszik, hogy terrorfenyegetésről kaphattak információt. 2015-ben terroristák felrobbantottak egy Egyiptomból induló orosz utasszállítót. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.