Leállította a British Airways és a Lufthansa a kairói járatait

Terrorizmus
2019 július 21., 03:24
comments 114

Szombaton hirtelen leállította a Kairóba induló járatait a British Airways légitársaság. Annyira gyors volt a döntés, hogy voltak olyan utasok, akik Londonban már feladták a csomagjaikat, de a beszállókártyájukat a kapunál visszavonták. A társaság egy teljes hétre rendelt el repülési tilalmat az egyiptomi fővárosba.

Szintén szombaton jelentette be a Lufthansa, hogy ők sem repülnek Kairóba, de a német társaság azt ígérte, hogy vasárnap már várhatóan újraindítják a járataikat.

Ez a macska több ezer éve figyel Kairó környékén.
photo_camera Ez a macska több ezer éve figyeli a fejleményeket Kairó környékén. Fotó: KHALED DESOUKI/AFP

A légitársaságok biztonsági aggodalmak miatt döntöttek a járatok leállításáról, de nem részletezték, hogy miről van szó. A legvalószínűbbnek az látszik, hogy terrorfenyegetésről kaphattak információt. 2015-ben terroristák felrobbantottak egy Egyiptomból induló orosz utasszállítót. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.