Megvadult bűnbandák ütik-verik a tüntetőket Hong Kongban

Fehérbe öltözött, többnyire maszkot viselő férfiakból álló bűnbandák garázdálkodnak Hong Kongban, ahol vasárnap ismét tízezrek tüntettek a kormányzó intézkedései ellen, amelyek segítenék a gyanúsítottak kiadatását Kínának és Tajvannak. 

A rendőrök könnygázt és gumilövedékeket is bevetettek, miután a tüntetők megdobálták és összefirkálták a kínai képviselet épületét. De ezek az összecsapások sem tűntek olyan brutálisnak, mint a fehérruhások támadásai. 

A Twitteren egyszerűen csak a kínai kormánnyal szimpatizáló, vagy általuk pénzelt triádként írnak a fehérruhásokrólról. Az egyik kerületi képviselőt ki is szúrták, amint épp lejattol néhányukkal. 

A videókon - amelyek többsége a Yuen Long metróállomásnál készültek - az látszik, hogy a fehérek bottal ütnek mindenkit, akit érnek, és különösen a feketébe öltözött demonstrálókat, akik közül többen esernyővel próbálnak kétségbeesetten védekezni. Rátámadtak újságírókra, és válogatás nélkül ütöttek szerencsétlenül járt járókelőket is. Az első hírek szerint 36 ember került kórházba:

Ezen a felvételen egy újságírónő maga is áldozattá válik, miközben épp videóra veszi, amint egy másik férfit vernek: 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.