Pacquiao negyvenévesen is világbajnok

sport
2019 július 21., 09:20
comments 21

Manny Pacquiao elnyűhetetlen. A Fülöp-szigeteki profi ökölvívó a hétvégén Las Vegasban verekedett a WBA bajnoki címéért, és pontozással legyőzte amerikai ellenfelét, Keith Thurmant.

Pedig sokminden Thurman mellett szólt. Az amerikai a 40 éves Pacquiaónál tíz évvel fiatalabb, magasabb és nehezebb is. Thurman az előző 29 meccsét zsinórban megnyerte, míg Pacquiao az előző 11 összecsapásából 4-et elvesztett. 

Manny Pacquiao 2019. július 20-án, Las Vegasban, a Keith Thurman elleni összecsapás előtt.
photo_camera Manny Pacquiao Fotó: Steve Marcus/AFP

Az első menetben Thurman a földre került, de felállt, az ötödikben vérezni kezdett az orra, de folytatta. A végeredmény szoros lett, két pontozóbíró kis különbséggel Pacquiaót, egy pedig Thurmant hozta ki győztesnek.

Pacquiao azt mondta a meccs után, hogy most hazamegy, ahol szenátori munkája várja, de készen áll arra, hogy hamarosan ismét ringbe szálljon. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.