Trump felhívta a svéd miniszterelnököt, hogy hagyja futni A$AP Rockyt, de csúnyán visszapattant

külföld
2019 július 21., 17:17
comments 436
photo_camera Donald Trump az orlandói Amway Centerben 2019. június 18-án Fotó: MANDEL NGAN/AFP

Donald Trump amerikai elnök még pénteken megígérte, hogy segít kihozni a svéd rácsok mögül az amerikai rapper A$AP Rockyt, akit július 2-án helyezték előzetes letartóztatásba, miután június 30-án a testőreivel a nyílt utcán vertek meg egy srácot, aki követte őket. A két másik rappert, akik vele voltak, Bladimir Cornielt és David Risperst szintén letartóztatták.  

A$AP Rockyt július 25-ig mindenképp elzárva tartják, mert fennáll esetében a szökés veszélye. Utána dönt további sorsáról a bíróság. 

Időközben valóságos nemzeti ügy lett a történetből: az interneten petíció indult a rapper szabadon engedéséért, amit már 600 ezren írtak alá, többek között Kim Kardashian és Justin Bieber is. Kim Kardashian és Kanye West egyenesen az elnökhöz fordult az ügyben. Trump, akinek jól jöhetett az ügy az őt ért rassszista vádak miatt, pénteken azt tweetelte, hogy beszél svéd miniszterelnökkel, és elrendezi az ügyet:

Az amerikai elnök szombaton aztán elégedetten posztolt a telefonbeszélgetésről is. Azt írta, hogy megnyugtatták, hogy Rocky tisztes elbánásban részesül majd mint amerikai állampolgár. Biztosította Stefan Lövfent, hogy Rocky nem veszélyes elem, ő pedig személyesen intézi az óvadékot, ha arra van szükség, kapcsolatban maradnak a hivatalok, 48 órán belül újra beszélni fognak:  

A New York Times vasárnap már arról ír, hogy az ügyben megszólalt Stefan Löfven svéd kormányfő hivatala is. 

A miniszterelnök a sajtóreferense elmondása szerint udvariasan fogadta az amerikai kolléga hívását, 20 percig beszélgettek, barátságos hangulatban. Löfven elmondta Trumpnak, hogy Svédországban mindenki egyenlő a törvény előtt, a kormány pedig nem tud, és nem is fog befolyásolni semmilyen jogi ügyet. (New York Times)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt