Trump felhívta a svéd miniszterelnököt, hogy hagyja futni A$AP Rockyt, de csúnyán visszapattant

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Donald Trump az orlandói Amway Centerben 2019. június 18-ánFotó: MANDEL NGAN/AFP

Donald Trump amerikai elnök még pénteken megígérte, hogy segít kihozni a svéd rácsok mögül az amerikai rapper A$AP Rockyt, akit július 2-án helyezték előzetes letartóztatásba, miután június 30-án a testőreivel a nyílt utcán vertek meg egy srácot, aki követte őket. A két másik rappert, akik vele voltak, Bladimir Cornielt és David Risperst szintén letartóztatták.  

A$AP Rockyt július 25-ig mindenképp elzárva tartják, mert fennáll esetében a szökés veszélye. Utána dönt további sorsáról a bíróság. 

Időközben valóságos nemzeti ügy lett a történetből: az interneten petíció indult a rapper szabadon engedéséért, amit már 600 ezren írtak alá, többek között Kim Kardashian és Justin Bieber is. Kim Kardashian és Kanye West egyenesen az elnökhöz fordult az ügyben. Trump, akinek jól jöhetett az ügy az őt ért rassszista vádak miatt, pénteken azt tweetelte, hogy beszél svéd miniszterelnökkel, és elrendezi az ügyet:

Az amerikai elnök szombaton aztán elégedetten posztolt a telefonbeszélgetésről is. Azt írta, hogy megnyugtatták, hogy Rocky tisztes elbánásban részesül majd mint amerikai állampolgár. Biztosította Stefan Lövfent, hogy Rocky nem veszélyes elem, ő pedig személyesen intézi az óvadékot, ha arra van szükség, kapcsolatban maradnak a hivatalok, 48 órán belül újra beszélni fognak:  

A New York Times vasárnap már arról ír, hogy az ügyben megszólalt Stefan Löfven svéd kormányfő hivatala is. 

A miniszterelnök a sajtóreferense elmondása szerint udvariasan fogadta az amerikai kolléga hívását, 20 percig beszélgettek, barátságos hangulatban. Löfven elmondta Trumpnak, hogy Svédországban mindenki egyenlő a törvény előtt, a kormány pedig nem tud, és nem is fog befolyásolni semmilyen jogi ügyet. (New York Times)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.