Baán László szerint a Liget világszenzáció és Európa ékköve lesz

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Liget "a nyugati világ legnagyobb kulturális  beruházása most, ami egy ilyen kis ország, mint a mienk, ezt teljesíti, előbb-utóbb világszenzációt fog jelenteni," mondta a projekt miniszteri biztosa hétfő reggel a köztévén. Baán László hozzátette: a világhír

"főleg az elkészültekor," 2022-2023 környékére várható.

Igaz, az eredeti tervekben még 2020-as átadás szerepelt. 

Az építkezés elmondása szerint jó ütemben zajlik, három épület, az Új Nemzeti Galéria, a Magyar Innováció Háza és az 1952-ben lebontott, szecessziós Városligeti Színház kivitelezése nem kezdődött meg. 

"Mikor elkészül a park, nemcsak Budapestnek, nemcsak Magyarországnak, hanem egész Európának egy ékköve lesz,"

mondta. 

Baán kiszámolta: a Ligetre annyi külföldi lesz kíváncsi, hogy 15 éven belül megtérül az államnak a beruházás.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.