Baán László szerint a Liget világszenzáció és Európa ékköve lesz

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Liget "a nyugati világ legnagyobb kulturális  beruházása most, ami egy ilyen kis ország, mint a mienk, ezt teljesíti, előbb-utóbb világszenzációt fog jelenteni," mondta a projekt miniszteri biztosa hétfő reggel a köztévén. Baán László hozzátette: a világhír

"főleg az elkészültekor," 2022-2023 környékére várható.

Igaz, az eredeti tervekben még 2020-as átadás szerepelt. 

Az építkezés elmondása szerint jó ütemben zajlik, három épület, az Új Nemzeti Galéria, a Magyar Innováció Háza és az 1952-ben lebontott, szecessziós Városligeti Színház kivitelezése nem kezdődött meg. 

"Mikor elkészül a park, nemcsak Budapestnek, nemcsak Magyarországnak, hanem egész Európának egy ékköve lesz,"

mondta. 

Baán kiszámolta: a Ligetre annyi külföldi lesz kíváncsi, hogy 15 éven belül megtérül az államnak a beruházás.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.