Csak figyelmeztető lövésekkel tudta elzavarni Dél-Korea a légtérsértő orosz bombázót

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A dél-koreai védelmi minisztérium közleménye szerint 

vadászgépeik figyelmeztető lövéseket adtak le egy légtérsértő orosz bombázóra kedden.

A beszámoló szerint kétszer rövid ideig tartózkodott Dél-Korea legkeletibb szigete, Dokdo közelében az ország légterében a gép. Miután két vadászgép üldőzőbe vette, majd rádión figyelmeztették, lőttek. Moszkva nem kommentálta az incidenst. Nem először fordul elő, hogy orosz harci gép Dél-Korea fölé repül, a múlt héten két ilyen eset is volt. 

Sajtóhírek szerint az orosz bombázóval egy napon két kínai katonai gép is hasonló műveletet hajtott végre. Peking sem reagált a hírre. (reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.