Hazaküldték a karddöntőben a magyarok kárára hibázó bírókat

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Szilágyi Áron, miután a dél-koreai csapat nyert a magyar válogatott ellen a vívó-világbajnokság férfi kard csapatversenyének döntõjében a budapesti BOK Csarnokban 2019. július 21-énFotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Felmentették a budapesti vívó-világbajnokságon a további munkavégzés alól azt a bírópárost, amely vasárnap közreműködött a Magyarország - Dél-Korea férfi karddöntőben - írja az MTI. 

A magyarok hatalmas csatában, egyetlen, utolsó tussal, 45-44-re kaptak ki hazai közönség előtt, de a mérkőzést több vitatott döntés miatt is félbe kellett szakítani. A dél-koreaiak több tust is megreklamáltak, és a bírók döntő részben nekik adtak igazat. 

A férfi kardcsapatok fináléján az egyébként tapasztalt szenegáli Papa Touré és olasz Luigi Martilotti bíráskodott, és bár a magyar versenyzők nem erre fogták egytusos vereségüket, és senki sem kiáltott csalást, Manolisz Kaciadakisz, a nemzetközi szövetség görög főtitkára még aznap este egyeztetett a bírói testület tagjaival, illetve telefonon tájékoztatta Aliser Uszmanov elnököt.

A hazai vívószövetség honlapja, a hunfencing.hu szerint szokatlanul szigorú ítélet született, azzal, hogy az olasz és a szenegáli bírót gyakorlatilag hazaküldték.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.