Kirúgták a két rendőrt, akik Alexandria Ocasio-Cortez lelövésére utalgattak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Kirúgták az a két amerikai rendőrtisztet, akik arra utaltak a Facebookon, hogy a demokrata Alexandria Ocasio-Cortezt le kellene lőni. Charles Rispoli louisianai rendőr azt írta, hogy a demokrata képviselőnőnek golyó kellene, amit a kollégája,  Angelo Varisco pedig belájkolt. Rispoli ezzel egy szatirikus lap álhírére reagált, ami szerint Ocasio-Cortez szerint az amerikai katonák túl vannak fizetve. 

Alexandria Ocasio-CortezFotó: Lars Niki/AFP

A bejegyzés azután született, hogy Donald Trump arról írt a Twitteren, hogy  Ocasio-Corteznek és három képviselőtársánanak vissza kellene mennie a saját országába. Emiatt az amerikai képviselőház rasszistának minősítette a megnyilvánulást.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.