Nem emelnek vádat Cristiano Ronaldo ellen nemi erőszak miatt

2019 július 23., kedd 5:01
52
Cristiano Ronaldo 2018. július 16-án Torinóban Fotó: Isabella Bonotto/AFP

Az illetékes kerületi ügyész Steve Wolfson hétfőn megerősítette, hogy mivel nem áll rendelkezésre elegendő, megcáfolhatatlan bizonyíték, nem emelnek vádat Cristiano Ronaldo ellen a 2009-es Las Vegas-i ügyében.

Az ügy tavaly pattant ki, miután egy 34 éves amerikai nő, Kathryn Mayorga és a német Spiegel magazin dokumentumok alapján azt állította: Ronaldo peren kívül 375 ezer eurót fizetett a nőnek annak titokban tartásáért, hogy annak idején egy szállodai szobában megerőszakolta őt.

A nő a #metoo mozgalom elindulásának hatására döntött úgy, hogy ennyi időt után mégis pert indít a játékos ellen. Az ügy nagy hullámokat kavart: a játékos egyik főszponzora, a Nike aggodalmát fejezte ki, amiért a világ egyik leghíresebb sportolója egy ilyen történetben érintett lehet, és a játékos új klubja, a Juventus részvényei is megzuhantak kicsit. 

Ronaldo ügyvédjei nem tagadták, hogy volt szexuális kapcsolat, és hogy kilenc évvel korábban megállapodtak a nővel arról, hogy nem hozza nyilvánosságra az incidens részleteit, de az erőszakot nem ismerték el; sőt 2018. októberében a játékos egy közleményt is kiadott, amiben határozottan tagadta a vádakat. 

A Spiegel viszont arról is írt korábban, hogy egyes iratok azt tanúsítják: Ronaldo ügyvédeinek igenis elismerhette, hogy történt erőszak. 

A kerületi ügyész mindenesetre nem találta bizonyítottnak ezt az állítást, mivel nem állt rendelkezésre olyan egyértelmű törvényszéki bizonyíték, ami alapján vádemelés indokolt lett volna. Wolfson részletet csak annyit árult el, hogy a Mayorgáról és Ronaldo találkozásáról készült szállodai kamerafelvételek elvesztek.

Mayorga egyébként polgári pert is indított Ronaldo ellen, amiért a 2009-es eset után közvetítőkön keresztül nyomás alá helyezte őt, és környezetét, hogy állapodjanak meg a történtek titokban tartásáról.  (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt