"Biztonságban van" az Iránban lefoglalt brit tankerhajó legénysége

külföld
2019 július 24., 11:02
comments 36
Az iráni hatóságok hétfőn hozták nyilvánosságra ezt a felvételt a július 19-én elfogott, brit zászló alatt hajózó tanker személyzetéről.
photo_camera Az iráni hatóságok hétfőn hozták nyilvánosságra ezt a felvételt a július 19-én elfogott, brit zászló alatt hajózó tanker személyzetéről. Fotó: -/AFP

"Biztonságban van" a július 19-én a Hormuzi-szorosnál elfogott brit tankerhajó személyzete, közölte a hajó tulajdonosa. A hajót és 23 fős legénységét az Iráni Forradalmi Gárda tartóztatta fel, illetve le.

A Stena Impero tulajdonosa, Stena Bulk végre kapcsolatba léphetett a legénységgel. Mint mondta, a fogságba esettek családtagjait folyamatosan tájékoztatják a fejleményekről.

A Stena Impero az Iráni Forradalmi Gárda egy rohamcsónakjának kíséretében.
photo_camera A Stena Impero az Iráni Forradalmi Gárda egy rohamcsónakjának kíséretében. Fotó: HO/AFP

Az irániak állítása szerint a Stena Impero egy iráni halászhajóval ütközött, ezért fogták el. Bulk ezzel szemben azt állítja, hogy semmilyen bizonyítékot nem adtak neki erről az ütközésről.

A hajót tulajdonló cég vezérigazgatója, Erik Hanell tájékoztatása szerint telefonon tudtak beszélni a legénységgel. Reményét fejezte ki, hogy ez már előrelépés a történetben. Bulk egy szóvivője szerint a következő lépésként megpróbálnak valakit feljuttatni a hajóra, hogy személyesen is meggyőződhessenek hogylétükről. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.