"Biztonságban van" az Iránban lefoglalt brit tankerhajó legénysége

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Az iráni hatóságok hétfőn hozták nyilvánosságra ezt a felvételt a július 19-én elfogott, brit zászló alatt hajózó tanker személyzetéről.Fotó: -/AFP

"Biztonságban van" a július 19-én a Hormuzi-szorosnál elfogott brit tankerhajó személyzete, közölte a hajó tulajdonosa. A hajót és 23 fős legénységét az Iráni Forradalmi Gárda tartóztatta fel, illetve le.

A Stena Impero tulajdonosa, Stena Bulk végre kapcsolatba léphetett a legénységgel. Mint mondta, a fogságba esettek családtagjait folyamatosan tájékoztatják a fejleményekről.

A Stena Impero az Iráni Forradalmi Gárda egy rohamcsónakjának kíséretében.Fotó: HO/AFP

Az irániak állítása szerint a Stena Impero egy iráni halászhajóval ütközött, ezért fogták el. Bulk ezzel szemben azt állítja, hogy semmilyen bizonyítékot nem adtak neki erről az ütközésről.

A hajót tulajdonló cég vezérigazgatója, Erik Hanell tájékoztatása szerint telefonon tudtak beszélni a legénységgel. Reményét fejezte ki, hogy ez már előrelépés a történetben. Bulk egy szóvivője szerint a következő lépésként megpróbálnak valakit feljuttatni a hajóra, hogy személyesen is meggyőződhessenek hogylétükről. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.