"Biztonságban van" az Iránban lefoglalt brit tankerhajó legénysége

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Az iráni hatóságok hétfőn hozták nyilvánosságra ezt a felvételt a július 19-én elfogott, brit zászló alatt hajózó tanker személyzetéről.Fotó: -/AFP

"Biztonságban van" a július 19-én a Hormuzi-szorosnál elfogott brit tankerhajó személyzete, közölte a hajó tulajdonosa. A hajót és 23 fős legénységét az Iráni Forradalmi Gárda tartóztatta fel, illetve le.

A Stena Impero tulajdonosa, Stena Bulk végre kapcsolatba léphetett a legénységgel. Mint mondta, a fogságba esettek családtagjait folyamatosan tájékoztatják a fejleményekről.

A Stena Impero az Iráni Forradalmi Gárda egy rohamcsónakjának kíséretében.Fotó: HO/AFP

Az irániak állítása szerint a Stena Impero egy iráni halászhajóval ütközött, ezért fogták el. Bulk ezzel szemben azt állítja, hogy semmilyen bizonyítékot nem adtak neki erről az ütközésről.

A hajót tulajdonló cég vezérigazgatója, Erik Hanell tájékoztatása szerint telefonon tudtak beszélni a legénységgel. Reményét fejezte ki, hogy ez már előrelépés a történetben. Bulk egy szóvivője szerint a következő lépésként megpróbálnak valakit feljuttatni a hajóra, hogy személyesen is meggyőződhessenek hogylétükről. (Via BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.