Már a csomagtartón utaznak mizsei vonalon a MÁV utasai

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Évtizedek óta hatalmas lemaradásban van a még mindig monopolhelyzetben lévő magyar államvasúti cég (MÁV) az üzemelthető vonatok számával, ezért sokak számára talán nem meglepő, hogy lassan az indiai vonatok jól ismert képeit lehet majd elkészíteni a magyar vasútvonalakon is.

A 142-es fővonalon olyannyira kevés a vonat, hogy az utasok már akkor sem férnek el, ha zsúfoltan állnak: a fiatalabbak inkább a csomagtartón kerestek maguknak helyet.

„A nyári menetrend bevezetése óta a Desiro motorvonatok többsége a Budapest és Balaronfüred között közlekedő Katica sebesvonati járatokon közlekednek, emiatt a lajosmizsei vonalra jóval kevesebb egység jut. (...) Ez vezetett a képeken látható zsúfoltsághoz, utaslemaradásokhoz, utasrosszullétekhez, káoszhoz” - írja a 142-es blog, amelyet kifejezetten emiatt a vonal miatt hoztak létre a készítők, és igyekeznek egymást tájékoztatni az egyre romló utazási lehetőségekről. (Mav142)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.