Nem jutott döntőbe a magyar női vízilabdaválogatott

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A félidőben még nem tűnt reménytelennek a magyar válogatott helyzete a dél-koreai világbajnokság női vízilabdatornájának elődöntőjében, akkor még csak kétgólos hátrányban volt a csapat a gólzáporos első két negyed után. A szünetben végeredménynek is beillő, 10:8 volt az állás a spanyolok javára.

Parkes Rebecca (b) és a spanyol Irene Lopez Gonzalez a női vízilabdatorna elődöntőjében játszott spanyol-magyar meccsen. Spanyolország 16:10 arányban nyert és döntőbe jutott, Magyarország Ausztráliával játszhat a bronzéremért.Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A harmadik negyed azonban katasztrofálisan alakult, a spanyolok négy góljára csak egy magyar gól volt a válasz, így az utolsó negyedet már komoly, ötgólos hátrányban kezdte a magyar csapat. A spanyolok végül abban is tovább növelték az előnyüket, így a végeredmény 16:10 lett oda.

Spanyolország ezzel a következő nyári olimpiára is kvótát szerzett, a döntőben az ausztrálokat 7:2 arányban legyőző Egyesült Államokkal játszhat, míg a magyarok az ausztrálokkal küzdhetnek meg a bronzéremért.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.