Nem jutott döntőbe a magyar női vízilabdaválogatott

A félidőben még nem tűnt reménytelennek a magyar válogatott helyzete a dél-koreai világbajnokság női vízilabdatornájának elődöntőjében, akkor még csak kétgólos hátrányban volt a csapat a gólzáporos első két negyed után. A szünetben végeredménynek is beillő, 10:8 volt az állás a spanyolok javára.

Parkes Rebecca (b) és a spanyol Irene Lopez Gonzalez a női vízilabdatorna elődöntőjében játszott spanyol-magyar meccsen. Spanyolország 16:10 arányban nyert és döntőbe jutott, Magyarország Ausztráliával játszhat a bronzéremért.Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A harmadik negyed azonban katasztrofálisan alakult, a spanyolok négy góljára csak egy magyar gól volt a válasz, így az utolsó negyedet már komoly, ötgólos hátrányban kezdte a magyar csapat. A spanyolok végül abban is tovább növelték az előnyüket, így a végeredmény 16:10 lett oda.

Spanyolország ezzel a következő nyári olimpiára is kvótát szerzett, a döntőben az ausztrálokat 7:2 arányban legyőző Egyesült Államokkal játszhat, míg a magyarok az ausztrálokkal küzdhetnek meg a bronzéremért.