Nem lehetne inkább együtt örülni, hogy tehetséges magyar vállalkozók szorgalmas munkával fejlesztik a mi közös Balatonunkat?

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A fideszes médiaalapítványhoz tartozó Somogy megyei újságban jelent meg a

Osztályharc helyett fejleszteni kell a Balatont!

című cikk, ami a bevezető szerint arra reagál, hogy egyes kritikák szerint a kispénzű turisták kiszorulhatnak a tóról.

Téves és abszurd az a megközelítés, hogy osztályharcot csinálnak egyesek abból, hogy kié a Balaton

- mondja a cikkben Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke. A szakértő ezzel a nagyon érzékeny gondolattal folytatja:

„Ez a nosztalgia a szakszervezeti üdültetés korszakát idézi, amikor a SZOT-üdülőben mindenki lemehetett napozni. Azonban ez nem tartható fenn ebben a formában sem Európában sem máshol. A világon mindenhol vannak olyan kiemelt üdülőhelyek, amelyeket a kevésbé tehetős vendégek nem engedhetnek meg maguknak, és vannak olyan helyek is, ahol a tehetősebbek nyaralnak. Például a francia munkásosztály sem Monte Carlo-ban vagy St. Tropez-ben üdül, de ők is megtalálják a számukra megfelelő és kedvelt pihenőhelyeiket.”

Hát ha a francia dolgozók sem mennek Monte Carloba, akkor a magyarok is nyugodtan leszakadhatna a balatoni napozgatásról. 

A MAGYAR TENGER MINDENKIÉ

felcímmel ellátott cikk a kapitalizmus működési logikájára is ügyesen világít rá.

A rendszerváltáskor a piacgazdaságot választottuk, és ez azzal jár, hogy mindig lesznek befektetők a tóparton, akik egy területben vagy egy ingatlanban üzleti lehetőséget látnak, megvásárolják és fejlesztik

- mondja fel a piacgazdaságnak, a piacgazdaság vejének és a piacgazdaság szülőfalujának egykori gázszerelőből lett milliárdos volt polgármesterének krédóját Hoffmann Henrik.

Hoffmann azért meg is nyugtatja az olvasókat, hogy senki sem fog kiszorulni a Balatonról, mert az állam minden árkategóriában nyújt támogatást.

Egyébként a cikk utolsó bekezdése a legszórakoztatóbb:

[Hoffmann Henrik] Lapunknak megcáfolta azokat az erősen megkérdőjelezhető valóságtartalmú állításokat, amelyek családját érték a Hotel Residence eladása kapcsán. A felvetés szerint milliárdos összegű támogatást vett fel, majd az ingatlant eladta az oroszoknak. Hoffmann Henrik hangsúlyozta: ezzel szemben az az igazság, hogy jelentősen alacsonyabb mértékű támogatáshoz jutott a hotel építésekor, és a szállodát nem az oroszok vásárolták meg, hanem egy magyarok által tulajdonolt vállalkozás.”

A napi.hu egy héttel ezelőtt írta meg, hogy egy orosz üzleti kör kezdett bevásárlásba a Balatonnál, és ezzel összefüggésben említették a Hotel Residencet is. Az Opten cégadatbázisa szerint a napi.hu-nak van igaza, ugyanis szállót tulajdonló egyik cégben egy bizonyos Ruszlan Megdetovics Rahimkulov tűnik fel tulajdonosként.

Akit egyébként érdekel, hogyan fejlesztik ezek a szorgalmas befektetők a munkásosztály kivételével minden magyar közös Balatonját, annak érdemes elolvasnia

című cikkeinket, illetve a Magyar Narancs

című összefoglalóját

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.