Nem lehetne inkább együtt örülni, hogy tehetséges magyar vállalkozók szorgalmas munkával fejlesztik a mi közös Balatonunkat?

2019 július 24., szerda 16:41
343

A fideszes médiaalapítványhoz tartozó Somogy megyei újságban jelent meg a

Osztályharc helyett fejleszteni kell a Balatont!

című cikk, ami a bevezető szerint arra reagál, hogy egyes kritikák szerint a kispénzű turisták kiszorulhatnak a tóról.

Téves és abszurd az a megközelítés, hogy osztályharcot csinálnak egyesek abból, hogy kié a Balaton

- mondja a cikkben Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke. A szakértő ezzel a nagyon érzékeny gondolattal folytatja:

„Ez a nosztalgia a szakszervezeti üdültetés korszakát idézi, amikor a SZOT-üdülőben mindenki lemehetett napozni. Azonban ez nem tartható fenn ebben a formában sem Európában sem máshol. A világon mindenhol vannak olyan kiemelt üdülőhelyek, amelyeket a kevésbé tehetős vendégek nem engedhetnek meg maguknak, és vannak olyan helyek is, ahol a tehetősebbek nyaralnak. Például a francia munkásosztály sem Monte Carlo-ban vagy St. Tropez-ben üdül, de ők is megtalálják a számukra megfelelő és kedvelt pihenőhelyeiket.”

Hát ha a francia dolgozók sem mennek Monte Carloba, akkor a magyarok is nyugodtan leszakadhatna a balatoni napozgatásról. 

A MAGYAR TENGER MINDENKIÉ

felcímmel ellátott cikk a kapitalizmus működési logikájára is ügyesen világít rá.

A rendszerváltáskor a piacgazdaságot választottuk, és ez azzal jár, hogy mindig lesznek befektetők a tóparton, akik egy területben vagy egy ingatlanban üzleti lehetőséget látnak, megvásárolják és fejlesztik

- mondja fel a piacgazdaságnak, a piacgazdaság vejének és a piacgazdaság szülőfalujának egykori gázszerelőből lett milliárdos volt polgármesterének krédóját Hoffmann Henrik.

Hoffmann azért meg is nyugtatja az olvasókat, hogy senki sem fog kiszorulni a Balatonról, mert az állam minden árkategóriában nyújt támogatást.

Egyébként a cikk utolsó bekezdése a legszórakoztatóbb:

[Hoffmann Henrik] Lapunknak megcáfolta azokat az erősen megkérdőjelezhető valóságtartalmú állításokat, amelyek családját érték a Hotel Residence eladása kapcsán. A felvetés szerint milliárdos összegű támogatást vett fel, majd az ingatlant eladta az oroszoknak. Hoffmann Henrik hangsúlyozta: ezzel szemben az az igazság, hogy jelentősen alacsonyabb mértékű támogatáshoz jutott a hotel építésekor, és a szállodát nem az oroszok vásárolták meg, hanem egy magyarok által tulajdonolt vállalkozás.”

A napi.hu egy héttel ezelőtt írta meg, hogy egy orosz üzleti kör kezdett bevásárlásba a Balatonnál, és ezzel összefüggésben említették a Hotel Residencet is. Az Opten cégadatbázisa szerint a napi.hu-nak van igaza, ugyanis szállót tulajdonló egyik cégben egy bizonyos Ruszlan Megdetovics Rahimkulov tűnik fel tulajdonosként.

Akit egyébként érdekel, hogyan fejlesztik ezek a szorgalmas befektetők a munkásosztály kivételével minden magyar közös Balatonját, annak érdemes elolvasnia

című cikkeinket, illetve a Magyar Narancs

című összefoglalóját

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt