Magyarország nem jutott döntőbe a vízilabda-világbajnokságon

sport
2019 július 25., 10:40
comments 81
Pohl Zoltán (fehérben) az olasz Gonzalo Echeniquéval birkózik a kvangdzsui világbajnokság elődöntőjében. Végül az olaszok maradtak felül és jutottak döntőbe.
photo_camera Pohl Zoltán (fehérben) az olasz Gonzalo Echeniquéval birkózik a kvangdzsui világbajnokság elődöntőjében. Végül az olaszok maradtak felül és jutottak döntőbe. Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Nem sikerült megfordítani a meccset a második félidőben, Magyarország nem jutott döntőbe a vízilabda-világbajnokságon, így egyelőre kvótát se szerzett még a következő olimpiára.

A meccs jól kezdődött, az első negyed után még 4:2-re vezetett a magyar csapat. Aztán a második negyedben Olaszország megtáltosodott. 5:1-re nyerték a negyedet, ezzel megfordították a meccset, a félidőben két góllal, 7:5-re vezettek. A fordulás után a harmadik negyed 2:2-es döntetlennel zárult. A negyedikben Magyarország többször is egy gólra zárkózott fel, de aztán az olaszok rendre betaláltak, visszaállítva kétgólos vezetésüket. A vége a 3:3-ra zárult negyedik negyed után 12:10 oda.

Magyarország a címvédő horvátokkal játszhat a bronzéremért. A horvátok az első elődöntőben 6:5-re kaptak ki a spanyoloktól, akik a harmadik negyed végén már négy góllal vezettek. A horvátok nagyot hajráztak, de végül nem sikerült egyenlíteniük.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.