Magyarország nem jutott döntőbe a vízilabda-világbajnokságon

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Pohl Zoltán (fehérben) az olasz Gonzalo Echeniquéval birkózik a kvangdzsui világbajnokság elődöntőjében. Végül az olaszok maradtak felül és jutottak döntőbe.Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Nem sikerült megfordítani a meccset a második félidőben, Magyarország nem jutott döntőbe a vízilabda-világbajnokságon, így egyelőre kvótát se szerzett még a következő olimpiára.

A meccs jól kezdődött, az első negyed után még 4:2-re vezetett a magyar csapat. Aztán a második negyedben Olaszország megtáltosodott. 5:1-re nyerték a negyedet, ezzel megfordították a meccset, a félidőben két góllal, 7:5-re vezettek. A fordulás után a harmadik negyed 2:2-es döntetlennel zárult. A negyedikben Magyarország többször is egy gólra zárkózott fel, de aztán az olaszok rendre betaláltak, visszaállítva kétgólos vezetésüket. A vége a 3:3-ra zárult negyedik negyed után 12:10 oda.

Magyarország a címvédő horvátokkal játszhat a bronzéremért. A horvátok az első elődöntőben 6:5-re kaptak ki a spanyoloktól, akik a harmadik negyed végén már négy góllal vezettek. A horvátok nagyot hajráztak, de végül nem sikerült egyenlíteniük.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.