Elfogtak egy férfit, aki a BKK-s automaták eltömítésével lopta el a visszajáró pénzt

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

A józsefvárosi rendőrök elfogtak egy 23 éves férfit, aki a Rákóczi téren eltömítette egy automata pénzvisszaadó nyílását, majd ellopta a fennakadt pénzt.

Egy férfi július 23-án és július 24-én a VIII. kerületi Rákóczi téren egy matricával leragasztotta az egyik jegykiadó automata pénzvisszaadó nyílását, majd a fennakadt pénzért visszament és ellopta. A józsefvárosi rendőrök a férfit másnap délelőtt a Rákóczi téren, a metrólejárónál fogták el.

A férfi korábban is követett el hasonló bűncselekményt a Baross téren, a Keleti pályaudvarnál, ezért a nyomozók a 23 éves zsombói H. Dávidot üzletszerűen elkövetett lopás vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Nemrég az RTL Klub rejtett kamerás felvételekkel mutatta be, hogy még mindig könnyű préda a BKK jegyautomatája a csalóknak: néhány pillanat alatt meg tudják úgy piszkálni, hogy ne adjon ki jegyet.

A következő vásárlók hiába fizetnek, az automata már nem ad jegyet, a csaló pedig ekkor lép elő, és - turistáknak főleg - úgy árulja a jegyeket, mintha a sajátjai lennének.

A dolog érdekessége, hogy a BKK - miután 6,5 milliárd forintért megvásárolta az automatákat az akkor még német tulajdonban lévő T-Systemstől - 2,5 milliárd forintot költött el 2017-2018-ban, hogy egy újabb fejlesztéssel csalómentessé tegye őket. (via police.hu)