A gazdaságélénkítő csomagokat hallotta ki Orbán beszédéből a Financial Times

Tbg
gazdaság
2019 július 27., 18:06
comments 284

Két gazdaságélénkítő csomagra is szükség lehet, hogy a magyar gazdaság ne térjen le a növekedési pályáról, írja a Financial Times Orbán beszédéről.

A gazdasági lap megjegyzi, a magyar ipar több mint harmada a német autóipartól függ, és mivel Orbán szerint az új német kormány nem lesz annyira piacelvű, nehéz lesz tartani az 5 százalék feletti növekedést.

„Németországban jól láthatóan nem piaci elvű CDU–zöld koalíció előkészítésének munkálatai zajlanak – ez mégiscsak Európa legnagyobb gazdasága –, vagyis arra kell felkészülnünk, hogy a legfontosabb partnereinknél, a nyugat-európai országoknál nem úgy fejlődik majd a gazdaság, nem úgy növekszenek majd, ahogyan azt mi szeretnénk. Tehát most Magyarország számára a legfontosabb, hogy egy új útvonalat tervezzen 2020-ra és 2021-re” - mondta Orbán, és kilátásba helyezett 2, de akár egy harmadik akciótervet is.

Orbán beszédéről itt írtunk részletesen, a magyar ellenzéki reakcókat itt szemléztük. (FT)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.