Milák Kristóf negyedik lett 100 méteres pillangón

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A 200 méteres pillangón világcsúccsal világbajnok Milák Kristóf szombaton a szám 100 méteres futamának döntőjén a negyedik helyen végzett a kvangdzsui úszó-vb-n. 

Milák Kristóf az előfutamonFotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Milák a döntőbe a harmadik legjobb idővel került be, előtte az amerikai Caeleb Dressel és a dél-afrikai Chad Le Clos végzett a középdöntőben. Dressel szombaton félórával a pillangó döntője előtt már megnyerte az 50 méter gyorsot, és ezt a döntőt is simán nyerte, aranyérme egy pillanatig nem volt kérdéses.

Milák egyetlen tizedre maradt le a bronzról Le Clos mögött, az ezüstérmes az orosz Andrej Minakov lett. Dressel volt az egyetlen, aki beért 50 másodperc alatt.

Mint a közvetítésben elhangzott, edzője ezen a döntőn már csak örömúszást várt Miláktól, és azt, hogy minden teher nélkül ússzon, hiszen ők alapvetően a 200 méterre készültek. 

A számnak 2017-ben, Budapesten ezüstérmese volt, és Milák a döntő utáni nyilatkozatában csalódottnak tűnt, elmondta, hogy 'szarul jött ki a fal', és utána már nem tudta behozni ezt a hátrányt. Elmondta azt is, hogy elfáradt, ha nem is testben, inkább fejben.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.