Milák Kristóf negyedik lett 100 méteres pillangón

2019 július 27., szombat 9:48

A 200 méteres pillangón világcsúccsal világbajnok Milák Kristóf szombaton a szám 100 méteres futamának döntőjén a negyedik helyen végzett a kvangdzsui úszó-vb-n. 

Milák Kristóf az előfutamon Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Milák a döntőbe a harmadik legjobb idővel került be, előtte az amerikai Caeleb Dressel és a dél-afrikai Chad Le Clos végzett a középdöntőben. Dressel szombaton félórával a pillangó döntője előtt már megnyerte az 50 méter gyorsot, és ezt a döntőt is simán nyerte, aranyérme egy pillanatig nem volt kérdéses.

Milák egyetlen tizedre maradt le a bronzról Le Clos mögött, az ezüstérmes az orosz Andrej Minakov lett. Dressel volt az egyetlen, aki beért 50 másodperc alatt.

Mint a közvetítésben elhangzott, edzője ezen a döntőn már csak örömúszást várt Miláktól, és azt, hogy minden teher nélkül ússzon, hiszen ők alapvetően a 200 méterre készültek. 

A számnak 2017-ben, Budapesten ezüstérmese volt, és Milák a döntő utáni nyilatkozatában csalódottnak tűnt, elmondta, hogy 'szarul jött ki a fal', és utána már nem tudta behozni ezt a hátrányt. Elmondta azt is, hogy elfáradt, ha nem is testben, inkább fejben.