Több ezer csontot vizsgáltak meg a vatikáni temetőben, de nem találtak új nyomot a 36 éve eltűnt római kamaszlány ügyében

Történelem
2019 július 28., 18:59

Több ezer csontot vizsgáltak meg törvényszéki orvosszakértők a vatikáni temetőben, de nem bukkantak semmilyen új nyomra a 36 éve eltűnt Emanuela Orlandi, egy vatikáni alkalmazott lány ügyében.

A tudósok csak olyan csontokra bukkantak, amik a 19. századból vagy még korábbról származnak – közölte Matteo Bruni vatikáni szóvivő. Ezeket a csontokat a hónap közepén találták, amikor a rejtélyesen eltűnt lány után kutattak.

photo_camera Fotó: Vatican Media/AFP

A 15 éves Emanuela Orlandit 1983. június 22-én látták utoljára, amikor távozott egy zeneóráról. A titokzatos eltűnése a legvadabb, főleg a Vatikánnal kapcsolatos összeesküvés-elméleteket táplálja, ezért Ferenc pápa személyesen engedélyt adott az 1836-ban elhunyt Sophie von Hohenlohe és az 1840-ben elhalálozott Charlotte Friederike zu Mecklenburg hercegnők sírjának felnyitására július elején.

Az egykori német zarándokok vatikáni temetőjében lévő sírok felnyitását az eltűnt lány fivére, Pietro Orlandi kérte egy névtelen levél nyomán, ami azt állította, hogy a holttestet ott kell keresni, ahol a Sophie hercegnő sírját díszítő márvány angyal mutatja. A biztonság kedvéért nemcsak Sophie sírját bontották meg, hanem a közvetlenül mellette fekvőt is, de ott sem találtak semmit.

A sírok felnyitásakor rejtett csontkamrákat is találtak emberi csontokkal, ezeket vizsgálták meg az orvosszakértők.

Az Orlandi-rejtélyben eddig az összes nyom hamisnak bizonyult. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.