Marcel Proust kiadatlan novelláiból jelenik meg válogatás októberben

irodalom
2019 július 31., 16:37
comments 92

Marcel Proust francia író kiadatlan novelláiból jelenik meg válogatás októberben – jelentette be az Editions De Fallois könyvkiadó.

Bernard de Fallois, a könyvkiadó tavaly elhunyt alapítója talált rá a kéziratokra, amikor Proust korai kiadatlan munkáit tanulmányozta.

A novellákat Proust eredetileg a Gyönyörűségek és napok című első, 1896-ban megjelent kötetébe szánta, de akkor nem adta közre a történeteket, mivel azok a testi szerelem témáját állították középpontba, és nem akarta sokkolni az olvasókat.

A kiadó szerint a „Le Mysterieux Correspondant et autres nouvelles inedites” (A rejtélyes levelező és más kiadatlan történetek) című kötet történetei részben az író „egy intim újságja, részben fikció átlátszó fátyla” – írja az MTI, bármit is jelentsen ez.

Marcel Proust (1871-1922) francia író 1900 körül
photo_camera Marcel Proust (1871-1922) francia író 1900 körül Fotó: Manuel Cohen/Manuel Cohen

Proust legfőbb művéről, Az eltűnt idő nyomában című regényciklusról itt írtunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.