Tőkét emelt az európai kuparajt előtt a Ferencvárosban a Ferencváros

futball
2019 július 31., 02:18
comments 61
Az aranyárú gyerekek kedden idegenben harcolták ki a továbbjutást a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében a nagynevű Valletta FC ellen. A következő fordulóban igazi sztárcsapat, a Bajnokok Ligáját már többször is megjárt zágrábi Dinamo vár a magyar bajnokra.
photo_camera Az aranyárú gyerekek kedden idegenben harcolták ki a továbbjutást a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében a nagynevű Valletta FC ellen. A következő fordulóban igazi sztárcsapat, a Bajnokok Ligáját már többször is megjárt zágrábi Dinamo vár a magyar bajnokra. Fotó: Domenic Aquilina/MTI/MTVA

Úgy tűnik, nem lehet elég pénzt tömni a Fradiba. Az európai kuparajt előtt a javarészt állami forrásokból élő FTC (vagyis a sportegyesület, aminek 17 milliárd forintnyi közpénz jutott tavaly) a névérték százötvenszeresén lejegyezve másfél milliárd forint értékben vásárolt részvényeket a futballklubot működtető cégben.

Erre azért volt szükség, mert az FTC (a futballklub) tavaly brutális, 1,3 milliárd forint veszteséget termelt, amitől negatívba fordult a saját tőkéje. 

Az FTC Labdarúgó Zrt. bevételei és kiadásai 2010 óta.
photo_camera Az FTC Labdarúgó Zrt. bevételei és kiadásai 2010 óta.

Így pedig nem kaphatott volna indulási jogot sem itthon, sem a nemzetközi kupákban, ezért aztán sajátrészvényvásárlással tőkét emeltek, az árfolyam alapján háromezer milliárd forintra beárazva a vállalatot - ez alapján a Fradi értékesebb volna, mint a Real, a Barca és a Manchester United együtt. (Via G7)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.