Akár tízszer annyiba is kerülhet az új kézicsarnok, mint amennyit Kocsis Máté jósolt

sport
2019 augusztus 01., 07:50
comments 289

Szlovákiával együtt rendezzük a 2022-es férfi kézilabda-Eb-t, a magyarországi meccsek Budapesten, Szegeden, Debrecenben és Veszprémben lesznek. 

Ehhez felépítünk egy akkora sportcsarnokot, amilyen nagy még soha nem volt Magyarországon, plusz Szeged és Tatabánya is kap egy új csarnokot, a veszprémi arénát pedig kibővítik. A 20 ezer férőhelyes új, budapesti multifunkcionális csarnokra egyelőre 35 milliárd forint van beállítva - írtuk a sportversenyrendezési lázról szóló összefoglaló cikkünkben egy hónapja.

photo_camera Fotó: Facebook/Kocsis Máté

Már ez a 35 milliárd is jóval több, mint az a 10-15 milliárd forintnyi infrastrukturális fejlesztés, amiről Kocsis Máté fideszes politikus, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke beszélt tavaly - de megy az még feljebb. 

A G7 megnézte a közbeszerzésre beérkező ajánlatokat, és ott azt látta: 

a legalacsonyabb ár is megközelítette a 116 milliárd forintot, míg a legmagasabb kevés híján 160 milliárd volt.

A legolcsóbb ajánlatot egyébként a Mészáros Lőrinc és gyerekei tulajdonában lévő Fejér B.Á.L. Zrt. adta, vagyis ha minden jól megy, ők építhetik a 20 ezer fő befogadására alkalmas csarnokot a Népligetnél. (G7)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.