Akár tízszer annyiba is kerülhet az új kézicsarnok, mint amennyit Kocsis Máté jósolt

2019 augusztus 1., csütörtök 7:50
291

Szlovákiával együtt rendezzük a 2022-es férfi kézilabda-Eb-t, a magyarországi meccsek Budapesten, Szegeden, Debrecenben és Veszprémben lesznek. 

Ehhez felépítünk egy akkora sportcsarnokot, amilyen nagy még soha nem volt Magyarországon, plusz Szeged és Tatabánya is kap egy új csarnokot, a veszprémi arénát pedig kibővítik. A 20 ezer férőhelyes új, budapesti multifunkcionális csarnokra egyelőre 35 milliárd forint van beállítva - írtuk a sportversenyrendezési lázról szóló összefoglaló cikkünkben egy hónapja.

Fotó: Facebook/Kocsis Máté

Már ez a 35 milliárd is jóval több, mint az a 10-15 milliárd forintnyi infrastrukturális fejlesztés, amiről Kocsis Máté fideszes politikus, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke beszélt tavaly - de megy az még feljebb. 

A G7 megnézte a közbeszerzésre beérkező ajánlatokat, és ott azt látta: 

a legalacsonyabb ár is megközelítette a 116 milliárd forintot, míg a legmagasabb kevés híján 160 milliárd volt.

A legolcsóbb ajánlatot egyébként a Mészáros Lőrinc és gyerekei tulajdonában lévő Fejér B.Á.L. Zrt. adta, vagyis ha minden jól megy, ők építhetik a 20 ezer fő befogadására alkalmas csarnokot a Népligetnél. (G7)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt