A nemzetstratégiai sportnapilap inkább nem borzolja a miniszterelnök idegeit

Hosszabbítás után 2-0-ra kikapott Vaduzban a Fehérvár, és ezzel búcsúzott az Európa Ligától. Pedig volt esélye a magyar csapatnak, és a hosszabbítás második félidejét majdnem végig emberelőnyben játszhatta végig. Így sem sikerült a bravúr, és a továbbjutás a svájci másodosztályban vitézkedő liechtensteiniek ellen. 

A Vidi egyetlen szerencséje, hogy kiesett másik két magyar csapat is, egyikük ráadásul botrányosan, így lehet másról is beszélni, sőt, szidni a bírókat is. A Debrecent 7-1-es összesítéssel búcsúztatta a Torino, a Honvéd pedig tizenegyesekkel búcsúzott a román Craiova ellen. 

A Honvéd-meccs utolsó percében a hanggránáttal megdobták a játékvezetőt, amiért percekig állt a játék. Végül a tartalék-játékvezető úgy döntött, jobb ha a csapatok eldöntik a továbbjutást, és lejátszották a mindent eldöntő büntetőpárbajt. A magyar csapat négy játékosából csak egy tudott kapuba találni, így a Honvéd kiesett. A meccs után a Honvéd megóvta a meccset. Ezt emelte ki címlapján a Nemzeti Sport:  

Fotó: Nemzeti Sport, 2009. 08. 02.

A Mészáros Lőrinctől a  „nemzetstratégiai jelentőségű” médiaholdinghoz utalt sportnapilap címlapján inkább csak mintegy mellékesen említi meg az eredményeket a botrányos román meccs mellett.

Nem volt ez mindig így. Akik követik a magyar focit régóta, emlékezhetnek rá, hogy a Vaduz egyszer már megalázott egy magyar csapatot. 2006-ban Bicskei Bertalan rövid újpesti edzői karrierje épp a liechtensteiniek ellen ért véget, akik a gyanúsan erőtlenül játszó lilákat hazai pályán lépték le 4-0-ra.

Más idők jártak még: Schmitt Pál még nem köztársasági, csak MOB-elnök volt, Torghelle Sándor után közvetítői díj járt, Kovács Zoltán pedig nem a Fehérvár sportigazgatójaként, hanem az Újpest csatáraként gratulálhatott a vaduziaknak. Az persze még ennél is megalázóbb vereség volt, és violaszínű gyalázatcímlapot ért: 

Fotó: Nemzeti Sport 2006. 07. 14. / 2019. 08. 02.

A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy a Sport online szekciójában azért alaposan körbejárták a Fehérvár kínos vereségét, kiemelve, hogy a liechtensteini sajtóban micsoda üdvrivalgás követte a diadalt. És nem hallgatták el azt sem, hogy a vaduzi vezetőedző azt nyilatkozta, olyan beképzelt csapatot rég látott pályán, mint a Fehérvár. 

De ez is csak abba az irányba mutat, hogy a lapszerkesztők inkább nem akarták borzolni a miniszterelnök úr idegeit, aki közismerten élére vasalt Nemzeti Sporttal kezdi a napot (online lapok tartalmaival viszont csak lapszemlékben találkozik). És hát el lehet képzelni, hogy ha a Podgorica elleni EL-búcsú 2013-ban egy tüdőlövéssel ért fel a miniszterelnöknek, akkor mit érezhet most. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.