Négymilliárddal drágul a szegedi püspök stadionja

vallás
2019 augusztus 2., 6:37
comments 325

Módosítani kellett a Szeged-Csanádi Egyházmegye nyolcezer férőhelyes stadionjának megépítésére megkötött szerződést.

Így a kivitelezés ára az eredeti 9,4 milliárdról 13,4 milliárdra ugrott.A stadiont egyébként Garancsi István cége, a Market Építő Zrt. húzhatja fel. Az uniós közbeszerzési értesítő szerint a drágulást olyan körülményekkel indokolták, „amelyeket a kellő gondossággal eljáró ajánlatkérő nem láthatott előre”.

photo_camera Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök nézi a kapuba tartó labdát Fotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTI/MTVA

Lázár János még tavaly januárban jelentette be, hogy húszmilliárd forinttal tömi ki a kormány a Szeged–Csanádi Egyházmegyét, mert az 2030-ban lesz pont ezeréves. Húszmilliárdos ajándék után Kiss-Rigó László püspök nem habozott a választások előtt figyelmeztetni: „a keresztény embernek nem jelent dilemmát a választás”. Majd bejelentették, hogy a kormányzati pénz közel felét egy stadionra áldozza az egyházmegye. A kilencmilliárdos aréna világszínvonalát mutatja, hogy a 8000 szék mellett még egy kápolna is lesz benne. Amikor megkérdezték a püspököt, hogy miért költ ennyit egyetlen épületre az egyházmegye, Kiss-Rigó nem kertelt, kijelentette: hogy örömöt szerezzen.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt