Irán újabb külföldi tankert foglalt le a Perzsa-öbölben

külföld
2019 augusztus 04., 09:31
comments 238

Az iráni állami tévé jelentése szerint a Forradalmi Gárda lefoglalt egy külföldi tankerhajót, mert a gyanú szerint „arab államoknak csempészett üzemanyagot”. A hajó 700 ezer liter üzemanyagot szállított. Egyben a hétfős legénységet is őrizetbe vették.

Az iráni Forradalmi Gárda július 19-én foglalta le a Stena Impero nevű brit olajszállító hajót a Hormuzi-szorosban - London szerint Omán területi vizein - azzal az indoklással, hogy nem tartotta a tiszteletben a nemzetközi tengeri hajózás szabályait, összeütközött egy iráni halászhajóval, és kárt tett benne. London ezt tagadta, és az incidens miatt szankciókat vezetett be Teherán ellen. A tankert azóta sem engedték el. (Reuters/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.