Irán újabb külföldi tankert foglalt le a Perzsa-öbölben

Az iráni állami tévé jelentése szerint a Forradalmi Gárda lefoglalt egy külföldi tankerhajót, mert a gyanú szerint „arab államoknak csempészett üzemanyagot”. A hajó  700 ezer liter üzemanyagot szállított.  Egyben a hétfős legénységet is őrizetbe vették.

Az iráni Forradalmi Gárda július 19-én foglalta le a Stena Impero nevű brit olajszállító hajót a Hormuzi-szorosban - London szerint Omán területi vizein - azzal az indoklással, hogy nem tartotta a tiszteletben a nemzetközi tengeri hajózás szabályait, összeütközött egy iráni halászhajóval, és kárt tett benne. London ezt tagadta, és az incidens miatt szankciókat vezetett be Teherán ellen. A tankert azóta sem engedték el. (Reuters/MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.