Palkovics további fejlesztéseket ígért a Hungaroringnek

A Formula-1-es verseny előtt egyeztetett az innovációs és technológiai miniszter Chase Careyvel, a versenysorozat vezetőjével. Az MTI tájékoztatása szerint Palkovics László kijelentette, hogy 

"ütemezett fejlesztési tervre van szükség, amely arról is szól, hogyan tudjuk a versenypályát és környezetét lényegesebben attraktívabbá tenni. Ebben a pillanatban úgy látom, ezzel nincs probléma. Ahol több mint százezer látogató megjelenik, az bizonyára egy jól szervezett verseny."

A miniszter szerint bár idén is voltak fejlesztések, jövőre még nagyobbakat szeretne. Példaként említette, hogy a közeljövőben további lelátórészek válhatnak fedetté. "A főépülettel kapcsolatban több megvalósíthatósági tanulmány is van, mert már nem felel meg a mai kor követelményeinek," tette hozzá. 

"Az átépítése szerintem nem jó opció, de nem szeretnék ennyire előreszaladni, ezt majd a szakemberek eldöntik," ,

mondta Palkovics. Szerinte minden adott ahhoz, hogy a kormány október végén egy átgondolt stratégiát tudjon elfogadni, ezt készítik elő jelenleg is. Egyelőre nem tárgyaltak a Chase Careyvel a Magyar Nagydíj szerződéséről, hiszen az 2026-ig szól, de a magyar kormány és az F1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media részéről is megvan az elhatározás a későbbi hosszabbításról, közölte. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.