Több mint ezer tüntetőt tartóztattak le a szombaton Moszkvában

Az orosz hatóságok 1001 főt állítottak elő szombaton a Moszkva belvárosában rendezett, be nem jelentett ellenzéki megmozduláson, írja a Reuters az orosz OVD-Info civilszervezet közlésére hivatkozva. A rendőrség hivatalosan továbbra is csak 600, köztük 50 fiatalkorú előállítását ismeri el. A beszámolók szerint már a tüntetés előtt megkezdődtek a letartóztatások, az egyenruhások elvitték többek közt az Alekszej Navalnij által alapított Korrupcióellenes Küzdelem Alapítvány jogászát, Ljubov Szobolt. Az ügyvéd 300 ezer rubeles bírságot kapott mert ismételten megsértette a tömegrendezvények szervezésére vonatkozó jogszabályt. Az alapítvány ellen pedig egymilliárd rubel értékű pénzmosás gyanújával indult eljárás. 

Fotó: SEFA KARACAN/Anadolu Agency

A megmozdulást azért szervezeték mert a választási bizottság kizárt a szeptemberi helyhatósági választásról az ellenzéki képviselőket azzal az indokkal, hogy a leadott ajánlóíveiken hamis aláírások szerepelnek. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.