Több mint ezer tüntetőt tartóztattak le a szombaton Moszkvában

Az orosz hatóságok 1001 főt állítottak elő szombaton a Moszkva belvárosában rendezett, be nem jelentett ellenzéki megmozduláson, írja a Reuters az orosz OVD-Info civilszervezet közlésére hivatkozva. A rendőrség hivatalosan továbbra is csak 600, köztük 50 fiatalkorú előállítását ismeri el. A beszámolók szerint már a tüntetés előtt megkezdődtek a letartóztatások, az egyenruhások elvitték többek közt az Alekszej Navalnij által alapított Korrupcióellenes Küzdelem Alapítvány jogászát, Ljubov Szobolt. Az ügyvéd 300 ezer rubeles bírságot kapott mert ismételten megsértette a tömegrendezvények szervezésére vonatkozó jogszabályt. Az alapítvány ellen pedig egymilliárd rubel értékű pénzmosás gyanújával indult eljárás. 

Fotó: SEFA KARACAN/Anadolu Agency

A megmozdulást azért szervezeték mert a választási bizottság kizárt a szeptemberi helyhatósági választásról az ellenzéki képviselőket azzal az indokkal, hogy a leadott ajánlóíveiken hamis aláírások szerepelnek. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér