Éveken át Mesterházy Attila belépőjével mehetett a parlamentbe Rogánék üzlettársa

POLITIKA
2019 augusztus 05., 12:08
comments 329

Az állami milliárdokkal gazdálkodó Valton biztonsági cég egyik tulajdonosa, a Szerencsejáték Zrt. által támogatott médiatulajdonos Bessenyei István beágyazottságát jelzi, hogy újdonsült feleségének, Sarka Katának a propagandaminiszter feleségével, Rogán Cecíliával vannak közös vállalkozásai.

Ezek alapján azt gondolhatnánk, hogy ha Bessenyei István szeretne rendszeresen, neadjisten feltűnésmentesen bejárni a parlamentbe, akkor a kormánypártokhoz fordulna segítségért. Az Index viszont kiderítette, hogy az egyik ellenzéki frakcióban ülő Mesterházy Attila volt az, aki 

2007 és 2018 között, vagyis három ciklusban is az összesen két darab állandó szakértői belépője közül egyet Bessenyeinek adott.

Az Ön által jelzett személlyel nem állt, és nem is áll szerződéses viszonyban sem a Magyar Szocialista Párt, sem az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja - reagált a párt a lap kérdéseire, miközben maga Mesterházy azt mondta, „12 év távlatából nem emlékszik pontosan a konkrét belépőigénylésre, és arra sem, hogy ki kezdeményezte azt; esetleg Bessenyei kérte tőle, vagy ő ajánlotta fel.”

Mesterházy szerint soha sem üzleti, sem egyéb formális, hivatalos viszonyban nem állt se ő, se a párt Bessenyeivel, de azt elismerte, hogy éveken át baráti kapcsolatban volt a valtonossal. Ma viszont már azt mondaná, hogy „nincs semmilyen kapcsolatuk, hosszú ideje nem találkoztak és beszéltek egymással, nem követi sem üzleti, sem magánéleti döntéseit, annyit tud róla, amennyi nyilvános, ezek alapján is úgy látja: István élete az elmúlt években más irányba fordult” - írja az Index.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.