„Modern, innovatív, zöld programmal” indul a választáson Hunvald György

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

„Nem hagyhatom cserben azokat, akik aláírásukkal támogattak, ezért hivatalosan bejelentem, hogy az őszi önkormányzati választásokon független polgármesterjelöltként indulok Erzsébetvárosban” - írja a Facebookon a kerület korábbi vezetője.

A szocialista Hunvald György szeretett volna idén újra indulni az önkormányzati választáson, és ehhez összeszedett több mint 5 ezer támogató aláírást a kerületi polgároktól. Az ellenzéki pártok azonban közös jelöltet akartak, és több közülük kizárta Hunvald támogatását. Végül bejelentették a DK-s Niedermüller Péter indulását, mire Hunvald kilépett az MSZP-ből.

„Nem arról volt szó, hogy mindenáron polgármesterként szerettem volna megmérettetni magam, hanem azt a lehetőséget is kizárták, hogy képviselőjelöltként induljak. Gyakorlatilag a politikai halálomat akarták elfogadtatni velem” - írja most, de a 444-nek már július végén jelezte, a politizálást ettől még nem adja fel.

„A programomat, amely egy 

modern, innovatív, zöld program, 

a következő hetekben bemutatom a kerület lakosainak. Nincs benne mellébeszélés, egyértelmű és határozott válaszaim vannak az olyan problémákra (pl. bulinegyed), amelyekkel mi, akik itt élünk, nap mint nap szembesülünk” - ígéri a politikus.

Hunvald György 2002-től 2010-ig volt Erzsébetváros szocialista polgármestere, bár 2009-ben már előzetes letartóztatásba helyezték hűtlen kezelés vádjával. Eddig két jogerős ítélet született ellene: 2014-ben a Kúria egy év börtönbüntetésre ítélte két rendbeli hivatali visszaélés miatt az erzsébetvárosi ingatlanpanama ügyében, 2015-ben pedig a Szegedi Ítélőtábla két és fél év börtönt szabott ki rá hűtlen kezelésért és hivatali visszaélésért az önkormányzat nevében kötött valótlan tartalmú szaktanácsadói szerződések miatt. Később az utóbbit a Kúria formai okokból hatályon kívül helyezte, mivel egyesíteni kellett volna az ellene zajló büntetőeljárásokat. 2016-ban aztán újrakezdődött a pere.

Az ellenzéki pártok közös jelöltje és Hunvald mellett állítólag még az LMP-ből kilépő Moldován László, a párt volt budapesti elnöke is fontolgatja, hogy elindul.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.