„Modern, innovatív, zöld programmal” indul a választáson Hunvald György

2019 augusztus 5., hétfő 3:44
178

„Nem hagyhatom cserben azokat, akik aláírásukkal támogattak, ezért hivatalosan bejelentem, hogy az őszi önkormányzati választásokon független polgármesterjelöltként indulok Erzsébetvárosban” - írja a Facebookon a kerület korábbi vezetője.

A szocialista Hunvald György szeretett volna idén újra indulni az önkormányzati választáson, és ehhez összeszedett több mint 5 ezer támogató aláírást a kerületi polgároktól. Az ellenzéki pártok azonban közös jelöltet akartak, és több közülük kizárta Hunvald támogatását. Végül bejelentették a DK-s Niedermüller Péter indulását, mire Hunvald kilépett az MSZP-ből.

„Nem arról volt szó, hogy mindenáron polgármesterként szerettem volna megmérettetni magam, hanem azt a lehetőséget is kizárták, hogy képviselőjelöltként induljak. Gyakorlatilag a politikai halálomat akarták elfogadtatni velem” - írja most, de a 444-nek már július végén jelezte, a politizálást ettől még nem adja fel.

„A programomat, amely egy 

modern, innovatív, zöld program, 

a következő hetekben bemutatom a kerület lakosainak. Nincs benne mellébeszélés, egyértelmű és határozott válaszaim vannak az olyan problémákra (pl. bulinegyed), amelyekkel mi, akik itt élünk, nap mint nap szembesülünk” - ígéri a politikus.

Hunvald György 2002-től 2010-ig volt Erzsébetváros szocialista polgármestere, bár 2009-ben már előzetes letartóztatásba helyezték hűtlen kezelés vádjával. Eddig két jogerős ítélet született ellene: 2014-ben a Kúria egy év börtönbüntetésre ítélte két rendbeli hivatali visszaélés miatt az erzsébetvárosi ingatlanpanama ügyében, 2015-ben pedig a Szegedi Ítélőtábla két és fél év börtönt szabott ki rá hűtlen kezelésért és hivatali visszaélésért az önkormányzat nevében kötött valótlan tartalmú szaktanácsadói szerződések miatt. Később az utóbbit a Kúria formai okokból hatályon kívül helyezte, mivel egyesíteni kellett volna az ellene zajló büntetőeljárásokat. 2016-ban aztán újrakezdődött a pere.

Az ellenzéki pártok közös jelöltje és Hunvald mellett állítólag még az LMP-ből kilépő Moldován László, a párt volt budapesti elnöke is fontolgatja, hogy elindul.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt