Hunvald György kilépett az MSZP-ből, de a politizálást nem adja fel

politika
2019 július 26., 04:39
comments 99

A Facebookon jelentette be pénteken kora reggel Hunvald György, hogy kilépett az MSZP-ből. 

Az egykori hetedik kerületi polgármester szeretett volna idén újra indulni az önkormányzati választáson, és ehhez összeszedett több mint 5 ezer támogató aláírást a kerületi polgároktól. Az ellenzéki pártok azonban közös jelöltet akartak, és több közülük kizárta Hunvald támogatását. A közös polgármester-jelölt végül Niedermüller Péter DK-s politikus, eddigi EP-képviselő lett.

Hunvald most arról ír, hogy "nem leszek gátja az ellenzéki összefogásnak, hogy a kerületi MSZP szervezet a személyemen keresztül blokkolja azt. Mindent megtettem, hogy az összefogás létrejöjjön".

Rögtön utána viszont hozzáteszi ezt is:

"A mai naptól, azonban már a saját utamat fogom járni, és ezt az utat tiszteletben kell tartani mindenkinek.  (...) A fentiek okán, a mai nappal kilépek az MSZP-ből és civilként folytatom a politizálást."

Megkérdeztük Hunvaldot, hogy az utóbbi mondat azt jelenti-e, hogy ha szocialistaként nem is, de civil jelöltként elindul a választáson. Azt mondta, hogy megfelelő időben bejelenti majd, hogy mit tesz. Annyit megerősített szóban is, hogy "a politizálást nem adom fel".

Hunvald a kerületi ingatlanügyek miatt többször állt már bíróság előtt, és két és fél évet töltött előzetes letartóztatásban. Még mindig van folyamatban egy büntetőügye, ebben hűtlen kezeléssel vádolják, az ügyész három év börtönt kért, ítélet legkorábban ősszel várható. Hunvald György mindenben ártatlannak vallja magát. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.