Hunvald György kilépett az MSZP-ből, de a politizálást nem adja fel

A Facebookon jelentette be pénteken kora reggel Hunvald György, hogy kilépett az MSZP-ből. 

Az egykori hetedik kerületi polgármester szeretett volna idén újra indulni az önkormányzati választáson, és ehhez összeszedett több mint 5 ezer támogató aláírást a kerületi polgároktól. Az ellenzéki pártok azonban közös jelöltet akartak, és több közülük kizárta Hunvald támogatását. A közös polgármester-jelölt végül Niedermüller Péter DK-s politikus, eddigi EP-képviselő lett.

Hunvald most arról ír, hogy "nem leszek gátja az ellenzéki összefogásnak, hogy a kerületi MSZP szervezet a személyemen keresztül blokkolja azt. Mindent megtettem, hogy az összefogás létrejöjjön".

Rögtön utána viszont hozzáteszi ezt is:

"A mai naptól, azonban már a saját utamat fogom járni, és ezt az utat tiszteletben kell tartani mindenkinek.  (...) A fentiek okán, a mai nappal kilépek az MSZP-ből és civilként folytatom a politizálást."

Megkérdeztük Hunvaldot, hogy az utóbbi mondat azt jelenti-e, hogy ha szocialistaként nem is, de civil jelöltként elindul a választáson. Azt mondta, hogy megfelelő időben bejelenti majd, hogy mit tesz. Annyit megerősített szóban is, hogy "a politizálást nem adom fel".

Hunvald a kerületi ingatlanügyek miatt többször állt már bíróság előtt, és két és fél évet töltött előzetes letartóztatásban. Még mindig van folyamatban egy büntetőügye, ebben hűtlen kezeléssel vádolják, az ügyész három év börtönt kért, ítélet legkorábban ősszel várható. Hunvald György mindenben ártatlannak vallja magát.