Egy 12 éves német gyermek világot akart látni, ezért Budapestre szökött Németországból

utazás
2019 augusztus 07., 10:55
comments 291

A 12 éves német gyerek világot akart látni, ezért Budapestre szökött Németországból – írja a police.hu.

A BRFK Közrendvédelmi Főosztályának járőrei kedd éjszaka a Keleti pályaudvar aluljáró szintjén figyeltek fel egy kisfiúra. Amikor a rendőrök megkérdezték tőle, hogy hol vannak a szülei, kiderült, hogy a gyerek csak németül beszél, nincsenek nála iratok. A kisfiú azt mondta a rendőröknek, hogy azért jött vonattal Budapestre, mert látni szerette volna a fővárost, semmilyen ismerőse nem él itt, és a szülei sem tudnak arról, hogy Budapesten van.

A járőrök bevitték a kisfiút a VII. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol a kollégák felvették a kapcsolatot a német hatósággal és a szüleivel. A német rendőrök eltűntként keresték.

Az erzsébetvárosi rendőrök közben gondoskodtak a gyerek ellátásáról, és ideiglenesen egy gyerekvédelmi intézetbe vitték, ahonnan az apjával szerda délután hazautaztak. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.