Feljelentéskiegészítést rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség a Microsoft ugyében

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Feljelentéskiegészítést rendelt el a Microsoft Magyarország által értékesített szoftverlicenszeket érintően a Központi Nyomozó Főügyészség. Mint írják, a magyar hatóságokat ugyan senki nem kereste az ügyben, de miután az amerikai Igazságügyi Minisztérium közleményt adott ki a peren kívüli egyezségről, amit a Microsofttal kötöttek, az ügyészség az amerikai minisztériumhoz fordult, hogy küldjék meg nekik a releváns értesüléseket.

Az amerikai hatóságok szerint a Microsoft Magyarországon viszonteladókon át értékesítette szolgáltatásait például a NAV-nak és az ORFK-nak úgy, hogy a szoftverekre adott kedvezményeket a megrendelő helyett ezek a viszonteladók érvényesíthették - illetve az implikált gyanú szerint ebből az extra pénzből kenhették meg a magyar döntéshozókat.

Az ügyészség értékelése szerint a dokumentumok alapján nem zárható ki csalás elkövetésének a gyanúja. Ráadásul időközben két feljelentés is érkezett hozzájuk.

De mert a vonatkozó dokumentumok angol nyelven vannak, az ügyészség szerint "a feljelentések elbírálására rendelkezésre álló idő alatt nem lehetséges" azok elemzése.

A közlemény szerint a feljelentés kiegészítése során döntenek majd a bűncselekmény gyanújának meglétéről vagy annak kizártságáról. (Via Ügyészség)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.