A BKK szerint a K-híd leromlott, a felújítása indokolt lenne, de nincs vészhelyzet

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Miután a teltházas szerdai nap után csak szakaszosan engedték a K-hídra a Szigetről távozó tömeget, közleményt adott ki a híd állapotáról a BKK pénteken. Ebben arról számolnak be, hogy

  • már a Sziget előtt felmérték a járdakonzol állapotát, a vizsgálat "eredményei alapján a szükséges intézkedéseket a szervezők megtették."
  • A fesztivál ideje alatt rendszeresen ellenőrzik a 64 éves K-hídat.

"A hídon egy időben tartózkodók számára vonatkozó előírás, korlátozás nincs, mivel a gyalogosokkal telített híd statikailag nem a legkedvezőtlenebb teherkombináció," írják. 

"A hídon jelentős beavatkozásra annak építése óta nem került sor. A híd műszaki állapota leromlott, felújítása indokolt, de ez nem jelenti az, hogy a műtárgy nem alkalmas a közlekedés biztonságos lebonyolítására,"

közölte a BKK. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó