Észak-Korea kilőtt egy rakétát

külföld
2019 augusztus 10., 05:25
comments 41

Észak-Korea két rövid hatótávolságú rakétát lőtt ki a Japán (Keleti)-tenger irányába az ország keleti partvidékéről - számolt be szombaton a dél-koreai Yonhap hírügynökség.

A dél-koreai vezérkar tájékoztatása szerint az észak-koreai Hamhung városból két rövid hatótávolságú rakétát bocsátottak fel, amelyek 400 kilométernyi távolságot tettek meg, pályájuk legnagyobb magassága pedig 48 kilométer volt.

Az elmúlt két hétben a mostani volt az ötödik rakétakísérlet. Észak-Korea legutóbb kedden kora reggel két rakétát lőtt ki az ország nyugati partjáról a Japán-tenger felé. Kim Dzsongun észak-koreai vezető azt mondta, hogy a rakétakísérlet figyelmeztetés volt az Egyesült Államoknak és Dél-Koreának, hogy hagyjanak fel közös hadgyakorlataikkal a Koreai-félszigeten és térségében.

Phenjan és Washington arra törekszik, hogy újraindítsa Észak-Korea nukleáris programjáról és az ázsiai országot sújtó gazdasági szankciókról szóló, az év elején megrekedt tárgyalásokat. Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun csúcstalálkozója idén februárban eredménytelenül ért véget a vietnami fővárosban, Hanoiban. Ezen az amerikai fél követelte Phenjantól, hogy teljes mértékben számolja fel nukleáris arzenálját és ballisztikus rakétaprogramját. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.